Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen 09-07-2005

Auto te water
OOSTERHESSELEN Vrijdagavond reed een 33 jr. man uit Erica op de Verlengde Hoogeveensevaart in Oosterhesselen in het kanaal. De man en zijn 31 jr. passagier uit Stadskanaal konden zelf ongedeerd uit de auto klimmen en de wal bereiken. In een flauwe bocht reed de bestuurder rechtdoor. Hij had niet gedronken.

Politie houdt automobilisten aan
Vrijdagavond en nacht hield de politie Drenthe vier automobilisten aan omdat ze met drank op achter het stuur zaten.

EMMEN Op de Weerdingerstraat in Emmen reed een 48 jr. man uit Valthe met een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille. Hij kreeg een boete van 220,-.

Op de Wilhelminastraat in Emmen hield de politie een 19 jr. jongen uit die plaats aan. Hij had gedronken. Een getuige had de politie gebeld omdat hij had gezien dat de auto waarin de jongen reed tegen een trottoirband was gereden. Op basis van de beschrijving die de getuige gaf van de auto kon deze worden opgespoord en gecontroleerd. De jongeman had een alcoholgehalte van ongeveer 0,7. Ook hij kreeg een boete van 220,-.

ASSEN Op de Meentgoorn in Assen hield een politieman uit Groningen in zijn vrije tijd een 65 jr. in Frankrijk wonende Nederlandse automobilist staande die erg slingerde. De gewaarschuwde politie van Assen constateerde dat de man gedronken had en hield hem aan. Op het politiebureau werd een ademanalyse gedaan met als uitkomst een alcoholgehalte van ongeveer 1,7 promille. Omdat hij in Frankrijk woont kreeg hij van Justitie direct een voorstel om tegen betaling van een boete van 750,- verdere strafvervolging af te kopen. De man is na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Zijn auto is in bewaring genomen totdat hij de boete heeft betaald.

WESTERBORK Op de Roessinghkamplaan in Westerbork hebben omstanders door het afpakken van de autosleutels verhinderd dat een 48 jr. vrouw uit verder kon rijden. De vrouw had nl gedronken en al een paaltje geraakt. De politie hield de vrouw aan. Zij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Haar rijbewijs is ingevorderd. Na verhoord te zijn kreeg ze een dagvaarding uitgereikt en is ze in vrijheid gesteld.

Bus met schoolkinderen verliest koffers
KLAZIENAVEEN Een Duitse bus met schoolkinderen verloor in de nacht van vrijdag op zaterdag op de N37 tussen het Duitse Meppen en Klazienaveen ongeveer 50 koffers en tassen. De politie trof na een melding bij Klazienaveen een stuk of zeven koffers en tassen aan op de weg met nog wat kleinere spullen. Een belletje naar de Duitse collegas maakte duidelijk dat daar op de weg ruim 40 waren gevonden. De spullen bleken afkomstig van een groep schoolkinderen die met een bus op weg was naar Ameland. Waarschijnlijk is de laadruimte van de bus niet goed afgesloten geweest. De Duitse politie kon achterhalen waar de kinderen vandaan kwamen waarna gewaarschuwde ouders de koffers en tassen inzamelden en richting Ameland vertrokken. (05-158224)

Gemakkelijke slachtoffers
Twee bejaarde slecht ter been zijnde vrouwen, allebei lopend achter een rollator, zijn het slachtoffer geworden van dieven.

In Meppel is donderdag in een winkel aan de Hoofdstraat een 65 jr. vrouw uit die plaats bestolen van haar portemonnee. De beurs zat in een tas die aan de rollator hing.

Op de Geuzingerbrink in Emmen stal een nog onbekende jongen de tas van een 83 jr. vrouw uit die plaats. De vrouw liep achter haar rollator en haar boodschappentas lag voor in het mandje. Plotseling rent een jongen haar voorbij en grist de tas uit het mandje. De volledig overstuur zijnde vrouw begint om hulp te roepen. Een jongen die dat hoort zet de achtervolging in op de dief. Hij ziet nog net dat de dief de tas achterlaat in de bosjes. De dief ontkomt maar de tas is weer bij de vrouw. Er bleek allen wat geld uit te zijn gehaald. De politie stelt een onderzoek in naar de dader, een jonge jongen met een getint uiterlijk en kort donker haar. (05-158094)

Politie houdt vernieler aan
HOOGEVEEN Op aanwijzing en met hulp van getuigen hield de politie vrijdagavond in de Wielewaal in Hoogeveen een 15 jr. jongen uit die plaats aan. De jongen wordt verdacht van het vernielen van meerdere autos die geparkeerd stonden in de Verzetsbuurt in Hoogeveen. Een tweede verdachte kon ontkomen. Zijn fiets moest hij echter achterlaten zodat de politie verwacht ook zijn identiteit te kunnen achterhalen. De aangehouden jongen is voor nader onderzoek ingesloten. (05-158159)

Aangehouden op verdenking van zware mishandeling HOOGEVEEN - De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16 jr. jongen uit Hoogeveen aan. De jongen is betrokken geweest bij een ruzie op de Hoofdstraat en heeft daarbij een 18 jr. plaatsgenoot in de schouder en arm gestoken met een mes. Het slachtoffer werd behandeld in het ziekenhuis maar kon daarna weer naar huis. De verdachte ging na de ruzie naar huis maar werd later door zijn ouders naar het politiebureau gebracht. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt de aanleiding en toedracht. (05-158202)

Hennepkwekerij ontmanteld
STEENBERGEN In een zomerhuis aan de Meeuwenweg in Steenbergen trof de politie vrijdagmiddag een hennepkwekerij aan. Hierover was bij de politie informatie binnengekomen. In verschillende ruimtes vond de politie 14 moederplanten, 298 stekjes en 236 grote hennepplanten. Alle planten, grondstoffen en apparatuur is in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. Er was niemand aanwezig in de woning. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar. (05-152347)

Portiers houden jongen aan met pillen
EMMEN Portiers van een horecagelegenheid in het centrum van Emmen hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17 jr. jongen uit die plaats aan. De portiers constateerden dat hij met een zak pillen in de zaak was, hielden hem aan en waarschuwden de politie. De jongen bleek 89 pillen bij zich te hebben. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Onderzocht wordt wat voor soort pillen het zijn. (05-158215)

Politie bekeurt dronken man
HOOGEVEEN Een 28 jr. man uit Hoogeveen is in de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurd voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De politie trof de man liggend aan op de Mr. Cramerweg. Hij wenste nergens aan mee te werken dus belandde op het politiebureau. Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt en zijn identiteit was vastgesteld is hij in vrijheid gesteld.

Politie controleert hangjeugd
SCHOONOORD Op de nieuwe steiger aan de Slenerweg in Schoonoord zorgde een groep jongeren vrijdagavond en -nacht voor overlast en rotzooi. De politie trof bierblikjes en (kapotte) bierflesjes aan. Een krat bier werd ingenomen. Twee jongen van 14 en 16 jr. uit Schoonoord werden bekeurd omdat ze geen identiteitsbewijs konden tonen. De groep is weggestuurd.

HOOGEVEEN In het winkelcentrum De Weide trad de politie vrijdagavond ook op tegen een groep jongeren die daar rondhing, zorgde voor veel rotzooi en alcohol dronk. Een 19 jr. jongen uit Hoogeveen werd bekeurd omdat hij een fles sterke drank bij zich had. Een andere ook 19 jr. jongen werd aangehouden voor belediging van een agent. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Wel 5 gram wiet. Hij is na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Er De wiet is hij kwijt.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.