MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

MOJO: Brian Wilson in concert

Mojo Concerts, Delft, 21 maart 2005

BRIAN WILSON IN CONCERT

Op maandag 11 juli 2005 geeft Brian Wilson een eenmalig concert in de Pepsi Stage in Amsterdam. De Beach Boy-zanger brengt tijdens het concert zowel oude hits als nieuw werk van zijn album SMiLE ten gehore. De kaartverkoop voor het concert start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Brian Wilson was verantwoordelijk voor het unieke geluid dat de Beach Boys begin '60er j arenindemuziekwereldintroduceerden.Maarhet succes werd hem al snel te veel. In 1965 - Wilson was toen pas 23 jaar oud - stopte hij zelfs met touren om zich volledig te kunnen concentreren op schrijven en produceren. Het resultaat was het legendarische album Pet Sounds, dat weliswaar door critici en collega-muzikanten tot een meesterwerk werd bestempeld, maar nooit echt aansloeg bij het grote publiek.

Wilson's teleurstelling was zo groot dat hij besloot een nummer te maken waar niemand omheen kon. Na zes maanden in de studio introduceerde hij 'Good Vibrations', de grootste hit die de Beach Boys ooit voortbrachten.

Het jaar daarna werkte hij aan een vervolg op 'Pet Sounds'. Een tweede zenuwinzinking zette daar in 1967 echter een grote streep door. Wilson sloot zich lange tijd af van de buitenwereld en zijn composities bleven ongebruikt op de plank liggen.

De laatste jaren maakt de Beach Boy een ware comeback. Met het album SMiLE uit 2004 verscheen eindelijk de experimentele en langverwachte opvolger van Pet Sounds, gevolgd door een tour waarin hij onder andere Europa aandeed. Februari dit jaar sleepte Wilson nog een Grammy Award in de wacht voor het nummer 'Mrs. O'Leary's Cow' van zijn succesvolle soloalbum.

BRIAN WILSON IN CONCERT
Maandag 11 juli 2005
Pepsi Stage - Amsterdam
Entree: EUR 69, EUR 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.