Grafinet


LaCie presenteert de mini hard drive: dé perfecte Apple Mac mini-partner


* 250GB extra opslagruimte of backup.

* Verzending via FireWire of USB*.

* Past perfect onder de Mac mini.

* Origineel ontwerp voorkomt oververhitting.

Amsterdam, 11 juli 2005

LaCie introduceert de perfecte partner voor de Apple® Mac mini: de LaCie mini drive met een capaciteit van maximaal 250GB en een FireWire- of USB-interface. De nieuwe drive is inzetbaar als backup voor de hard drive van de Mac mini, voor extra opslagcapaciteit of om bestanden gemakkelijk over te zetten op een andere computer. De unieke vierhoekige kroon past precies onder de Mac mini.

"De LaCie mini drive is een perfecte aanvulling voor iedereen met een nieuwe Apple Mac mini. Extra opslag biedt de vrijheid om meer foto's, video's, muziek en bestanden op te slaan dan ooit tevoren", zegt Ward Bauwens, Area Manager LaCie Benelux. "Het compacte aluminium ontwerp van de stapelbare LaCie mini past perfect bij de Mac mini. Maar de stijl en vorm passen ook zeer goed bij alle andere computers."

Het ontwerp van de LaCie mini drive garandeert een natuurlijke luchtstroom tussen de drive en de Mac, zodat beide stations koel en veilig kunnen functioneren. De kroon voorkomt dat de stations elkaar direct raken, waardoor het risico van oververhitting wordt vermeden.

LaCie mini drives maken gebruik van 'plug and play'-functies en vereisen geen besturingsprogramma's voor gebruik met Mac OS X of Windows 2000/XP. Via FireWire zijn de drives eenvoudig in serie te schakelen met andere FireWire-apparaten en verschillende stations zijn stapelbaar. Dat biedt flexibiliteit om zelfs nog meer capaciteit toe te voegen, zonder dat er extra bureauruimte nodig is.

Kenmerken

* 80-250 GB met 7200 RPM, 2 MB of 8 MB cache*
* Keuze tussen FireWire- of Hi-Speed USB 2.0-poort
* Stapelbaar om zo nodig meer capaciteit toe te voegen
* Compact en gestroomlijnd ontwerp
* Ultrastille werking, gewoon 'plug and play'
* Voor Mac OS X en Windows XP/2000 geen besturingsprogramma's nodig

Verkrijgbaarheid
De FireWire-versie van de LaCie mini drive en de USB-versies zijn vanaf augustus verkrijgbaar. De stations worden geleverd met alle noodzakelijke kabels en Silverkeeper backupsoftware voor Mac OS 9.x en Mac OS X. Bezoek voor meer informatie http://www.lacie.com/products/range.htm?id=10033.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.