Abbott legt verklaring af over overeenkomst Braziliaanse...

11.07.2005 / 08:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Abbott

Abbott legt verklaring af betreffende overeenkomst met Braziliaanse overheid over Kaletra(R) (Lopinavir/Ritonavir)

SAO PAULO, Brazilië, July 11/PRNewswire/ --
Abbott heeft vandaag aangekondigd dat het zijn doel heeft bereikt en een overeenkomst heeft gesloten met de overheid van Brazilië betreffende Kaletra(R) (lopinavir/ritonavir), de toonaangevende proteaseremmer. Aan de hand van de overeenkomst kan Abbott Brazilië helpen bij de uitbreiding van de beschikbaarheid van Kaletra voor patiënten terwijl de intellectuele eigendomsrechten van het bedrijf, waarover Abbott niet wilde onderhandelen, behouden blijven.

In de overeenkomst wordt geen capsuleprijs vermeld en deze zal niet zo laag zijn als opgegeven aan de plaatselijke fabrikanten en de fabrikanten van merkloze geneesmiddelen. De prijs van Kaletra zal afhankelijk zijn van het aantal patiënten dat wordt behandeld.

Abbott heeft afgesproken Brazilië te assisteren bij de lokale fabricage van Kaletra voor HIV/Aids-patiënten in Brazilië zodra het patent verloopt in 2015. De voorwaarden betreffende dit deel van de overeenkomst zijn nog in behandeling.

Het is de strikte bescherming van intellectuele eigendomsrechten die de ontdekking en ontwikkeling van de vele HIV-behandelingen die vandaag de dag beschikbaar zijn voor patiënten mogelijk heeft gemaakt en die bovendien de toekomstige ontwikkelingen betreffende de behandeling van het virus, dat zich blijft muteren en genezing blijft ontduiken, veilig stelt. Abbott zet zich in voor de bescherming van de intellectuele eigendomsrechten zodat innovatie ten behoeve van de patiënten wereldwijd succesvol zal zijn.

Informatie betreffende de veiligheid van Kaletra

Kaletra(R) (lopinavir/ritonavir) wordt altijd in combinatie met andere anti-HIV-medicijnen gebruikt om personen met HIV-infectie (human inmmunodeficiency virus) te behandelen.

Kaletra mag niet gebruikt worden door patiënten die een allergische reactie hebben gehad op Kaletra of een van de bestanddelen, waaronder lopinavir en ritonavir.

Bij bepaalde medicijnen kunnen indien gebruikt in combinatie met Kaletra ernstige bijwerkingen optreden die levensbedreigend kunnen zijn. Kaletra mag niet gebruikt worden in combinatie met astemizole, cisapride, dihydroergotamine, ergonovine, ergotamine, methylergonovine, midazolam, pimozide, terfenadine of triazolam.

Daarnaast mag Kaletra niet gebruikt worden in combinatie met fluticasone propionate, rifampin, simvastatin of producten die sint-janskruid (hypericum perforatum) bevatten. Voorzichtigheid is geboden indien Kaletra wordt gebruikt in combinatie met sildenafil, tadalafil of vardenafil. Raadpleeg de plaatselijke bijsluiter voor landspecifieke aanbevelingen. Bespreek alle medicijnen, ook medicijnen verkregen zonder recept en kruidenpreparaten, die u gebruikt of van plan bent te gebruiken met uw arts of apotheker.

Er zijn gevallen van pancreatitis en levensbedreigende leverproblemen gemeld. Patiënten die eerder een eventuele leverziekte, bijvoorbeeld hepatitis, hebben gehad moeten hun arts daarvan op de hoogte stellen. Bij patiënten die een proteaseremmer gebruiken zijn gevallen van verergerde bloeding (bij patiënten met hemofilie) en diabetes/verhoogd bloedsuikerniveau bekend. Ook hebben zich veranderingen in lichaamsvet voorgedaan bij sommige patiënten die werden behandeld met een antiretroviraal middel. En bij sommige patiënten die worden behandeld met Kaletra heeft zich een grote toename in triglycerides en cholesterol voorgedaan. Bovendien is in variërende mate kruisresistentie tussen proteaseremmers waargenomen.

In de klinische studies betreffende Kaletra waren de meest voorkomende bijwerkingen van gemiddelde tot ernstige intensiteit: buikpijn, abnormale ontlasting, diarree, zich zwak of moe voelen, hoofdpijn, misselijkheid en braken. Bij kinderen die Kaletra gebruiken kan huiduitslag voorkomen. Dit is echter geen volledige lijst van bijwerkingen. De orale vorm van Kaletra bevat alcohol.

Kaletra biedt geen genezing van de HIV-infectie of AIDS en vermindert de kans dat anderen worden besmet met HIV niet. Voor meer informatie, waaronder de volledige bijsluiter, kunt u terecht op www.kaletra.com .

Over Abbott

Abbott is een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van gezondheidszorg dat zich toewijdt aan de ontdekking, ontwikkeling, fabricage en marketing van farmaceutische en medische producten, waaronder voeding, apparatuur en diagnostische producten. Het bedrijf heeft meer dan 60.000 werknemers en het brengt zijn producten in meer dan 130 landen op de markt.

De persberichten en overige informatie van Abbott zijn beschikbaar op de website van het bedrijf op www.abbott.com .

Website: www.abbott.com
www.kaletra.com

Source: Abbott

Melissa Brotz, voor media in de VS, +1-847-935-3456, of Brian Kyhos, voor internationale media, +1-847-936-7988/ Beschikbaar bedrijfsnieuws: www.prnewswire.com/comp/110328.html