Gemeente Zevenaar


week 28, 11 tot 18 juli 2005

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Angerlo, Buitengebied 1989' voor het oprichten van een serre aan de woning op het perceel Bandijk 41 te Lathum.

Ter inzage Deze aanvraag ligt met ingang van 14 juli a.s. gedurende twee weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.
Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Molenwijk' voor het plaatsen van een overkapping op het perceel Van Nispenstraat 2 te Zevenaar.
Ter inzage
Deze aanvraag ligt met ingang van 14 juli a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

OPENBARE AANBESTEDING

Namens het college van Burgemeester en Wethouders wordt op 26 september om 10.00 uur een openbare aanbesteding gehouden in overeenstemming met het Uniform Aanbestedingsreglement 2001. De aanbesteding heeft betrekking op de bouw van een combinatiegebouw voor de Stichting Jeugd Activiteiten Zevenaar (JAZ) en de Stichting Huisvesting Paljas Projecten (HUPAPRO), zoals omschreven in het bestek met werknummer 03.18.
Samenvatting werkzaamheden Het bouwen van een éénlaags combinatiegebouw ten behoeve van de stichting JAZ en de stichting HUPAPRO met een totale gebruiksoppervlakte van 558,3 m2, inclusief de daarbij behorende technische installaties en afwerkingen zoals deze staan vermeld in het bestek. Het werk dient aaneengesloten uitgevoerd te worden binnen 120 werkbare dagen vanaf start bouw. Het bestek is tegen betaling van 85,-- af te halen bij de balie Ruimte (tel.: 0316-595377), openingstijden: maandag t/m vrijdag 8.00-12.30 uur en woensdag bovendien van 18.00-19.30 uur. Informatiebijeenkomst Op maandag 5 september om 11.00 uur is een informatiebijeenkomst in de raadzaal. Vragen en/of opmerkingen die betrekking hebben op calculaties kunnen alleen tijdens deze bijeenkomst worden gesteld. Inzendtermijn
De inschrijvingsbiljetten moeten op maandag 26 september vóór 10.00 uur zijn bezorgd bij de balie Ruimte in het gemeentehuis van Zevenaar, Raadhuisplein 1 te Zevenaar. Aansluitend zal de opening van de inschrijvingsbiljetten in het openbaar plaatsvinden in de raadzaal. Inlichtingen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de balie Ruimte (03126-595377) of met de heer D. Spee van de afdeling Beheer (0316-595117) Gedetailleerde informatie is ook te vinden op onze website www.zevenaar.nl onder Plannen en Projecten.

BURGERJAARVERSLAG 2004

In het Burgerjaarverslag 2004 rapporteert de burgemeester over "de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en van de procedures op het vlak van burgerparticipatie": welke service heeft de gemeente verleend, hoe zijn burgers behandeld, hoe zijn zij bij het gemeentelijk beleid betrokken, hebben zij kunnen meepraten en kunnen meebeslissen? Het Burgerjaarverslag 2004 is verkrijgbaar bij de receptie in het gemeentehuis en is binnenkort ook op de gemeentelijke website www.zevenaar.nl te lezen en te downloaden.

INZAMELING AFVAL IN DE VAKANTIEPERIODE Andere inzameltijden In de vakantieperiode zijn veel mensen niet thuis en bieden dus ook hun afvalcontainer niet aan. Dit kan invloed hebben op de inzameltijd. Soms leidt dit er toe dat de inzamelaars vroeger bij uw woning zijn dan u gewend bent. Zet de bak dus niet op het allerlaatste moment aan de weg.
Ook door wegwerkzaamheden in uw wijk kan het tijdstip van inzameling aan verandering onderhevig zijn.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum
Plaats
Inzamelaar
Woensdag 13 juli
Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/
Hooge Bongert, Het Broek
schutterij Sint Andreas
Woensdagavond
13 juli
Heerenmäten
harmonie Sint Franciscus
Donderdagavond 14 juli
Stegeslag/Roodwilligen
CV de Schuumkoppen
Zaterdag 16 juli
Lentemorgen 2 + complex Platanenlaan en Hunneveldweg + flats Zonnemaat basisschool Lindenhage
Zaterdag 16 juli
Lathum
ds. Jonkersschool
Dinsdagavond 19 juli
Schrijvershoek
basisschool De Fonkelsteen
Woensdagavond 20 juli
Babberich
drumfanfare Sint Jan

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 25/2005:
- IJsselpad 2, Giesbeek, het plaatsen van een dakkapel;
- IJsselpad 4, Giesbeek, het plaatsen van een dakkapel.

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 26/2005:
- Graaf Diderikstraat 26, Zevenaar, het plaatsen van een erfafscheiding

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 26/2005:

- Doesburgseweg 9, Angerlo, het kappen van 2 lindes en 1 eik.

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie Ruimte voor een ieder ter inzage.
Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende reclamevergunning week 25/2005:

- Grietakkers 3, Zevenaar, het plaatsen van een lichtreclame.

Verleende lichte bouwvergunningen met toepassing van artikel 19.3 WRO week 26/2005:

- Dorpstraat 66C, Babberich, het uitbreiden van de woning;
- Didamseweg 3, Zevenaar, het oprichten van een berging.

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van artikel 19.2 WRO week 26/2005:

- de Brink tussen nr 16 en nr 18 te Lathum, het oprichten van een woning met garage.

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van artikel 15 WRO week 26/2005:

- Karel van Gelrestraat ongenummerd (achterzijde Schievestraat 17), Zevenaar, het oprichten van een
woonhuis met garage.

Algemeen Plaatselijke Verordening Zevenaar:


* Stichting Jeugdactiviteiten Babberich, vergunning voor het organiseren van een Babberichs Buitenspektakel op 10 juli 2005 tot 23.45 uur aan de oever van de Zwanenwaay te Babberich;
* Automark BV, vergunning voor het innemen van een standplaats op het parkeerterrein van de voormalige Maria Koninginkerk aan het Noordeinde te Zevenaar op 17 september 2005;
* Future Succes, vergunning voor het venten met ansichtkaarten op 22 en 23 augustus 2005 in de gemeente Zevenaar;
* Plaatselijk comité Open Monumentendag, vergunning voor het ophangen van 1 spandoek in de periode van 29 augustus t/m 11 september 2005.

Drank- en Horecawet:


* Stichting Jeugdactiviteiten Babberich, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijden het Babberichs Buitenspektakel op 10 juli 2005.

Wet op de Kansspelen:


* Stichting Jeugdactiviteiten Babberich, vergunning voor het organiseren van een loterij tijdens het Babberichs Buitenspektakel op 10 juli 2005.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

Naar Menu