Top 100 Fietsroutes
Start Fietsroutes Actuele Fietsagenda Fietswinkels Favoriete Fietslinks Testen Fietsen Fietsnieuwsbrief Uw mening telt! Fietsprikbord Vragen/antwoorden Volledig overzicht

We publiceren jaarlijks een 'Top-100' van de meest gewaardeerde routes op onze fietswebsite.

Deze is gebaseerd op de reacties, die we van u als fietser over deze routes ontvangen. Ze komen bij ons binnen óf per e-mail óf worden gepubliceerd in ons Gastenboek óf we krijgen de waardering persoonlijk meegedeeld. En verder maken we dankbaar gebruik van de vele gegevens uit de Fietsrouteprijsvragen, waarbij we uw waardering voor de door u gefietste routes vragen.

Overigens, ook dit jaar organiseren we maandelijks een Fietsrouteprijsvraag met schitterende prijzen, waaraan u gratis mee kunt doen!

Hierna geven we het actuele overzicht van de 'Top-100 Fietsroutes' in Nederland en België. Aangegeven is ook, indien de route als GPStrack beschikbaar is. De routes zijn alfabetisch geordend en er is geen onderlinge rangorde aangebracht. In dit overzicht zijn geen routes opgenomen, die in onze Top-40 van meest bezochte fietsroutes zijn opgenomen om zoveel mogelijk dubbelingen te voorkomen. Klik hier voor dit overzicht van de Top 40 van meest bezochte routes

Klik op één van uw volgende keuzes:

Topfietsroutes in Nederland

Topfietsroutes in het grensgebied tussen Nederland en België

Topfietsroutes in België

Tip: Indien u op de rood-onderstreepte titel van de route klikt krijgt u de volledige routebeschrijving van de desbetreffende fietsroute onmiddellijk! Onze bekende 1-2-3 formule geldt dus ook hier: 1). kiezen, 2. printen én 3). fietsen!

Top Fietsroutes in Nederland

Achterhooksche Sage-route (33 km)

Deze Achterhooksche Sage-route laat u genieten van het afwisselende Achterhoekse landschap. Halverwege hebt u de mogelijkheid een wandeling van 6 km, het Boelekeerlspad, door een natuurgebied te maken.

Afwisselend Natuurschoon rond Markelo (47 km)

U leert het veelzijdige natuurschoon rond Markelo, één van de oudste dorpen van Twente, grondig kennen. De typisch Twentse glooiende essen met karakteristieke boerderijen en boerenerven, via stille landwegen naar de Borkeld (heide en het bos), maar bijvoorbeeld ook aan het slot het lommerrijke fietspad langs het Twents Kanaal.

Beekdal en Ommuurde Tuin (32 km)

Deze prachtige route gaat vanuit Ede naar o.a. het landgoed Quadenoord, het Beekdal en het voormalige buitenverblijf van Prins Willem III en Koningin Emma, met nu o.a. de Ommuurde Tuin. Het is een echte bossentocht.

Bekendelleroute (30 km)

Deze schitterende route, vanuit Aalten door de Gelderse Achterhoek, gaat door uniek en beschermd natuurgebied, met Landgoed 't Walfort en bossen zoals het Kloosterbos en het Bekendellebos, en laat ons verder het coulissenlandschap met zijn weilanden en bossages in al zijn schoonheid zien.

Berkelland 8: route Ruurlo (40 of 58 km)

De vlakke route start door de prachtige bosrijke omgeving van Ruurlo en verplaatst zich dan naar de buurtschappen. Buurtschappen met weilanden, boerderijen, dikwijls verbouwd tot mooie woonhuizen en vaak met prachtige tuinen.

Boekelo-Oele v.v. (16 km)

Een kort, maar schitterend tochtje naar Oele, een historisch buurtschap onder de rook van Hengelo. De Oeler watermolen en een aaneenschakeling van prachtige landerijen maken de route tot een onvergetelijk uitstapje. De route voert over verharde binnenwegen.

Boer-, Vallei- en Grebbelinieroute (39 km)

Met deze schitterende route fietst u door weilanden en langs boerderijen in de Gelderse Vallei, maar ook langs het prachtige Valleikanaal,over de mooie dijkjes van de Grebbelinie en langs het Kanaal in Renswoude.

Bos- en Akkerroute (34 km)

De Toeristische Recreatieve Vereniging Bernheze publiceert deze fietsroute rond Nistelrode en Heeswijk-Dinther.

De Laak en de Nijkerkse Dreven (48 km)

Deze afwisselende fietsroute gaat door Vathorst, langs het riviertje 'de Laak', door de 'Nijkerkse Dreven', naar Hoevelaken, Amersfoort en het rustieke Hoogland.

Dellenroute (20 km)

Een prachtige route vanuit Epe naar de schitterende bossen en heide van 'De Dellen'.

De Longen van Losser (45 km)

Deze fietsroute brengt u naar het Oldenzaalse Veen, naar landgoed 'De Hulst', naar de mooie Tankenberg, naar landgoed Egheria en zelfs in Duitsland. Ook als GPS-route!

De mooie omgeving van Schijndel (41 km)

Deze fietsroute verkent de omgeving van Schijndel. U fietst door natuurgebied, langs Kasteel Heeswijk en over oude dijken. U ziet als bezienswaardigheden verder de ruïne van het oude landgoed 'Seldensate', de dijk van een waterwering, molens en oude boerderijen. De route gaat van Schijndel, Heeswijk, Middelrode (Berlicum) via Sint Michielsgestel terug naar Schijndel.

De route van de Kennedymars als fietsroute (80 km)

Een waarschuwing vooraf: hoe zeer de route u ook aanspreekt, ga hem in elk geval niet fietsen op paaszaterdag! Dan is deze hele weg namelijk voor de wandelaars! Maar op elke andere dag van het jaar is de tocht zeker de moeite waard. Niet vanwege de heuveltjes, want die kom je hier niet tegen. Het grootste obstakel vormt de brug over de Maas bij Wessem, voor de rest is de route volkomen vlak. Nee, de schoonheid zit 'm in de landelijkheid, de afwisseling van bos- en landbouwgebieden, de leuke dorpjes en de 25 cafés die aan de route liggen.

De Vecht, Plassen en Heide (53 of 45)

De route is zeer gevarieerd en gaat langs de prachtige rivier de Vecht, met oude dorpjes als Nieuwersluis, Loenen en Vreeland, door het gebied van de Loosdrechtse plassen, over de Hilversums heide, door bossen en weidegebied en langs een kasteel en enkele molens.

De Vuursche Bossen (25 km)

Deze fietsroute gaat vanuit Baarn dwars door de mooie bossen van De Vuursche. Halverwege komt u in 'de Lage Vuursche'.

De Weerribben-Wiedenroute (40 km)

Deze fietsroute vertrekt in Ossenzijl vanaf het Natuuractiviteitencentrum van Staatsbosbeheer. U rijdt dwars door het natuurgebied De Weerribben en door het noordelijk deel van De Wieden. Halverwege kunt u een bezoek brengen aan het Zuiderzeestadje Blokzijl. Let op: De pont bij Jonen vaart beperkt en slechts in het zomerseizoen!

Door Koninklijke Bossen en Heide: Niersen, Vaassen, Emst, Gortel en Vierhouten (36 km)

Deze route voert u door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo, langs de kroondomeinen en door het glooiende, bosrijke stuwwallandschap. Een gebied dat rijk is aan wild. Wanneer u in de ochtend- of avondschemering fietst maakt u een grote kans een everzwijn te ontdekken. Kasteel De Cannenburgh is een uitgelezen plek voor een pauze. Recente historie ontwaart u bij het monument voor joodse onderduikers, die in het dichte bos ('Het verscholen dorp') hun toevlucht zochten.

Dorpen rond het Deurzerdiep (39,8 km)

Deze route gaat naar Ekehaar, Rolde, Balloo, Deurze en Grolloo. U kruist verschillende keren het Deurzerdiep. Het Deurzerdiep is een onderdeel van het prachtige stroomdallandschap van de Drentse Aa. Ook als GPS-route!

Dwars door de Peel (30 km)

Deze fietsroute begint in Neerkant. Dit ligt tussen Eindhoven en Venlo langs de A67; bij afslag 37 staat Neerkant aangegeven. De route voert door de Deurnesepeel, Mariapeel en de Heitraksepeel en gaat over goed begaanbare wegen. Er zitten ook flinke stukken in over zandpaden dwars door de natuur, maar overal is redelijk goed te fietsen. Let op: deze route is dus niet geschikt voor mensen, die alleen op gebaande wegen willen rijden.

Eemlijn: Route van Amersfoort naar Huizen

Deze fietsroute van zo'n 38 km loopt over de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug, hoofdzakelijk door bos, duinen en heide, naar het vertrekpunt van fietsboot Eemlijn in Huizen.

Fietsen met afstapjes langs Lek en Zouwe (35 km)

Een fietstocht (met enkele facultatieve afstapjes) in de omgeving van Ameide, op de grens van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Het is een typisch Nederlands polder/rivierengebied. Vooral in het voorjaar, in de bloesemtijd, is deze route erg mooi. De route is in tweeën te knippen.

Fietsroute van Wittelterbrug naar boswachterij van Ruinen (52 km)

In dit gebied lopen een massa fietspaden door de bossen en heide. Men kan er zijn eigen fietsroutes uitstippen. Eén van de mooiste is de route naar de boswachterij van Ruinen.

Fietsroute La Trappe (37, 55 of 84 km)

Met als motto 'Proef de stilte' kunt u kiezen uit drie mooie fietsroutes met als afstanden, 37, 55 of 84 km vanaf Trappistenabdij O.L.V. De Koningshoeven in Berkel-Enschot.

Fietstocht Bonte Pietenpad (32 km)

Bonte Pietenpad is een gevarieerde fietstocht van On Track. U fietst via Delft langs natte hooilanden, knoestige wilgen, sfeervolle boerderijen en door oude polderstadjes. De water- en weidevogels lokken "het groene hart" in elk seizoen. Onderweg komt u café's tegen.

Fietstocht vanuit Slochteren (30 km)

Een mooie tocht in de omgeving van Slochteren

Graafschap Horne-route (25, 40 of 60 km)

De route van 40 km is een zeer afwisselende route en laat u kennismaken met het watersportgebied rond Roermond (inclusief de oversteek met het veer op de terugweg!), een klein deel van Roermond zelf en met een aantal schilderachtige dorpen daaromheen.

Gravendeel-Numansdorp vice versa (50 km)

Het Hoekschewaards Landschap (HWL) publiceert 8 fietsroutes, waaronder de naam voor zich spreekt.

Grote Polderroute (40 km)

Deze prachtige fietsroute gaat vanuit Amersfoort door het stille poldergebied van Birkt naar Soest, Baarn en het rustieke Eemnes en daarna via het stiltegebied van de Eempolder naar Eemdijk en via de dijk langs het Eemmeer naar Bunschoten/Spakenburg en daarna via het weidegebied langs de Zevenhuizerstraat en Hoogland terug. (Tip: Niet op zondag fietsen i.v.m. het niet-varen van de veerpont over de Eem bij Eemdijk).

Hei en bossen van Mossel en Wambuis (31,5 km)

Fietsroute door bossen en heidevelden ligt binnen de grenzen van Ede. Mossel is een landbouwenclave tussen Ede en Otterlo met een theehuis, waar u tussen de terrassen doorfietst. Verder gaat deze tocht door het 'Planken Wambuis', dat aan beide zijden van de weg N 224 ligt.

Heilig Landstichting en Duitsland (40 km)

Deze route (bijna geheel, één helling) loopt naar Heilig Landstichting via Groesbeek naar en door Duitsland.

Henriëtte Roland Holst Route (40 km)

De route gaat via het fraaie natuurgebied 'De Pannenhoef' naar het theehuisje van de beroemde dichteres Henriëte Roland Holst. Daarna fietst u door de prachtige Rucphense en Langendijkse Heide terug naar Etten-Leur.

Hessen- en Molenroute (17 km)

Deze prachtige route is een tocht vanuit Ede langs de Doesburgermolen. U volgt daarna de Molenweg naar Lunteren, waarna u via de Hessenweg terugfietst naar Ede. Uiteraard bezoekt u ook even het unieke (geografisch) Middelpunt van Nederland!

Hoog Soeren en Hoog Buurlo (langs Apenheul) (40 km)

Deze mooie fietsroute start vanaf en eindigt bij het bungalowpark Heideheuvel van Landal GreenParks in Beekbergen.

Imbosroute (46 km)

Ook deze mooie fietsroute start vanaf en eindigt bij het bungalowpark Heideheuvel van Landal GreenParks in Beekbergen.

Kastelen- en Pontjestocht (65 km)

Een mooie tocht vanuit Gorinchem langs kastelen en via pontjes en daarna terug. Stel u wel op de hoogte van de vaartijden van de pontjes!

Kuinderbos-Scherpenzeelroute (30 km)

De gemeente Weststellingwerf is bij uitstek een gebied voor een actieve vrijetijds- en vakantiebeleving. Het landschap is zeer afwisselend met bos- en waterrijke gebieden. De gemeente kent een uitgebreid netwerk van fietspaden, wandelroutes en vaarwegen.

Landgoederenroute vanuit Katwijk naar Den Haag (39,9 km)

Deze route gaat dwars door de duinen naar Den Haag. In Den Haag worden o.a. enkele mooie begraafplaatsen, het Vredespaleis, de Koninklijke Stallen, het Panorama Mesdag en het Koninklijk Paleis aan het Noordeinde gepasseerd. Langs het Malieveld en door het Haagse Bos gaat de route verder naar Wassenaar. Door de duinen gaat de route vervolgens terug naar Katwijk.

Langs Kolken in de IJsseldelta

Deze mooie fietsroute laat u de delta van de rivier de IJssel en haar vele kolken zien. U ontdekt via vaak fraaie vergezichten het boeiende landschap aan beide zijden van de IJssel tussen Zwolle en Kampen. Ook als GPS-route

Langs, over en rondom de Nederrijn (50 of 55 km)

Deze prachtige fietsroute is wat natuur betreft zeer gevarieerd. U rijdt vanuit Wageningen eerst langs de Nederrijn en steekt vervolgens met het Drielse Veer over naar Heteren. Daarna fietst u vanuit de Betuwe terug naar de Zuid-Veluwe en keert via de al even mooie bossen rond Wolfheze en Bennekom terug naar Wageningen.

Langs Oude IJssel en AAstrang (40 km)

Deze fietsroute gaat voornamelijk door het coulissenlandschap van de Achterhoek. U fietst ook langs de Oude IJssel en de Aa-strang. Ook als GPS-route

Leusderheide en Soesterberg (32 km)

U fietst vanuit Amersfoort naar de Leusderheide en via de bossen rond de Pyramide van Austerlitz en Soesterberg terug.

Loenermarkroute (35 km)

Vanuit Beekbergen naar De Loenermark en het Loenensebos, een aantrekkelijk Veluws landschap met uitgestrekte naald-, eiken-, en berkenbossen en golvende heidevelden met jeneverbessen. U fietst voornamelijk door licht heuvelachtig bosgebied. Een prachtige tocht maar het is af en toe flink klimmen.

Meinweg-route (25, 40 of 60 km)

Deze route gaat via het industriepark Roerstreek door het schitterende natuurgebied van de Meinweg met bossen, meertjes, vennen en beekjes.

Motketelroute Twinny-Load Route door Vaassen, Gortel en Niersen (27 km)

Deze fietsroute vanuit Apeldoorn gaat richting Vaassen, Gortel en Niersen. U fietst dus langs en door de prachtige Kroondomeinen.

Naarden en Waver-Gein-route

Met deze twee fietsroutes, de NAARDEN en de WAVER-GEIN route, kunt u 5 routes kiezen:- een verkorte NAARDEN route van 24 km naar Weesp en terug;- de WAVER-GEIN route van 34 km;- de WAVER-GEIN route en terug over Weesp, een route van 38 km;- de NAARDEN route van 51 km;- de WAVER-GEIN route en een groot deel van de NAARDEN route, samen 66 km.

Naar de Hoge Lutte (30 en 42 km)

Deze route voert rond De Lutte en heeft twee afstanden. Gezamenlijk loopt de route via Het Haagse Bos, Het Lossers Hof en het Duivelshof naar De Lutte. Hier splitst zich de route. De lange afstand gaat via Het Hanhof naar De Hoge Lutte. Vandaar gaat het rond en over de Paasberg naar Het Kruisselt. Hier komen de routes weer bij elkaar. Gezamenlijk gaat het traject via De Boerskotten retour naar Lonneker. Af en toe behoorlijk klimwerk.

Naar de Mookerhei (31 km)

In de volksmond wordt wel eens gezegd: "Loop naar de Mookerhei". Wij fietsen naar de "Mookerhei". Als U denkt heide te zullen zien moeten we U wel teleurstellen. Dit was vroeger wel het geval, maar nu is het agrarisch gebied. De tocht langs de rivier zal U echter zeker boeien. U fietst door of langs de volgende plaatsen: Nijmegen, Groesbeek, Plasmolen, Mook, Middelaar en Malden.

Naar het Wekeromse Zand (25 km)

Deze route is een prachtige tocht vanuit Ede langs de Doesburgermolen richting Lunteren en buigt dan naar Otterlo en via het Wekeromse Zand, Mossel en de heide terug naar Ede. U fietst door een afwisselend landschap: landbouw, veel bos en veel heide.

Naar 't Heilig Land en Afrika (20 km)

Deze fietsroute brengt u vanuit Nijmegen naar het 'Heilig Land' en naar 'Afrika'. De eerste tien km zijn glooiend; daarna is er een daling van 10% en verder is de route vlak.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland (30 km)

Deze fietstocht gaat door het unieke Nationaal Park Zuid-Kennemerland (NPZK).

Natuurgebieden rond Kollum (40 km)

Rond Kollum (Friesland) vindt u prachtige natuurgebieden. Deze route laat u de schoonheid van deze natuur zien.

Ooievaarsroute (35 km)

Deze fietsroute vertrekt uit Deventer, laat u de uiterwaarden van de IJssel zien, brengt u bij de Ooievaars van Gorssel, daarna naar de Oxerhof om tenslotte terug te keren in Deventer.

Pannenkoekenfietstocht van Markelo naar Laren v.v.(45 km)

Deze fietstocht brengt u vanaf een pannenkoekenboerderij in Markelo naar Laren en terug.

Papendal en omstreken (29 km)

Deze mooie route brengt u vanuit Ede naar Papendal en omstreken. U fietst door bossen en heide, op gewone wegen en fietspaden.

Pontjesfietstocht vanaf Castricum (44 km)

U maakt gebruik van het veer Akersloot, het veer Spijkerboor, het veer Knollendam en het veer Krommenie.

Rondje Alblasserwaard (45.3 km)

Een route vanuit Dordrecht door de Alblasserwaard.

Rondje Hersingen (23,5 km)

Deze route brengt u aan deze en gene zijde van het grensgebied. Bossen, heide, heuvels en bronnen in een oase van rust en schoonheid over verharde en onverharde binneweggetjes en fietspaden.

Rondje Leerdam met bezoek aan de Schaapskooi (23 km)

Deze route start vanaf het NS-station Leerdam en leidt u door Acquoy, Schoonrewoerd, Hei- en Boeicop en Leerbroek. Met een beetje geluk komt u het ooievaarspaartje uit Schoonrewoerd tegen. Speciale aandacht in deze route voor het Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd.

Rondje om Noordwijkerhout (36 km)

Deze route maakt een rondje door de duinen en bloembollenvelden rond Noordwijkerhout. Vooral in het voorjaar (maart/april), als de bloembollen bloeien, is dit een mooie route.

Rondrit Kamp Westerbork (25,8 km)

Vanuit Schoonloo naar het voormalige concentratiekamp Westerbork, later Kamp Schattenberg waar de Zuid-Molukkers vertoefden.

Route Laagland Bilthoven (24 km)

Deze route loopt door de prachtige Laaglanden rond Bilthoven en door de bossen van o.a. Soesterberg.

Route Liemers en Duitsland (65 km)

Een gevarieerde fietsroute, die start in Duiven en gaat door het prachtige landschap van 'De Liemers', langs de Rijn en naar Duitsland.

Route Rondom Groote Peel: 40 km

Deze fietsroute vanuit Meijel gaat rond de Groote Peel, sinds 1993 officieel een nationaal park met een omvang van 1300 hectaren.

Route Wasmeer en Pluismeer (34 km)

Kent u deze twee meertjes met hun observatieplaatsen? U bereikt ze vanuit Soest via de prachtige Vuursche Bossen. Ook als GPS-route beschikbaar! Ook als GPS-route.

Route West-Zeeuws Vlaanderen (67 km)

Deze route gaat door West-Zeeuws-Vlaanderen. De fietsroute start vanuit het centrum van Sluis. Vervolgens fietst men door de plaatsen Sluis, Retranchement, Cadzand-Bad, Nieuwvliet-Bad, Breskens en Oostburg terug naar Sluis.

Route Zak van Zuid-Beveland (16 km)

Bloemen, schapen en dijken. Dat zijn de trefwoorden van het mooie kleinschalige natuurgebied in de Zak van Zuid-Beveland. Deze fietsroute voert u door dit karakteristieke landschap.

Route Zuid-West Lochem (35 km)

Door middel van deze mooie fietsroute leert u zowel de zuid-westelijke omgeving van Lochem als het plaatsje Exel goed kennen.

Son en Breugel, Nuenen, Nederwetten (22 km)

Een fietsroute langs Ateliers van kunstenaars in de regio.

Tweelandenfietsroute (50 km)

Deze twee-landenroute voert u door de voormalige moerassen van Bourtange en het Sustrumer moor langs de oevers van de Ems, door de Sellinger bossen en over essen rond Sellingen.

Twickeltocht (35 km)

Asbroek, Beckum, Bentelo, Wienesluizen, Deldeneresch, Kasteel Twickel en landgoederen, Twickelboerderijen, Oele, Watermolen van Oele en de Boekelerhof. Het is een greep van wat u allemaal te zien krijgt onderweg. Start uit Boekelo.

Valleikanaal en Treek (46 km)

Vanuit Amersfoort langs het prachtige Valleikanaal en door de weilanden en de bossen terug.

Via dijken en ponten langs de Millingerwaard (40 km)

De route (vanuit Nijmegen) rijdt eerst links langs de rivieren en in de tweede helft van de tocht rechts langs de rivieren en hebt prachtige uitzichten in dit oer-rivieren polderland. Deze route loopt over de dijken met twee pontveren langs de Millingerwaard. De geheel vlakke route is vanwege het voetveer elke dag in de maanden juli en augustus te fietsen; in de maanden juni en september alleen op droge dagen.

Via wijnhoeve en kaasboerderij naar Groesbeek en Duitsland (43 km)

Deze fietsroute brengt u vanuit Nijmegen via een Wijnhoeve en Kaasboerderij naar Groesbeek en Duitsland. U rijdt langs de landingsbanen van de Airbornes, waar u een prachtig uitzicht heeft op het Reichswald in Duitsland. Ook komt u in het dorpje Zyfflich, dat een ooievaarsechtpaar heeft. Via het Wylermeer keert u tenslotte terug naar Nijmegen.

Waterlinietocht Gorinchem-Brakel (25 km)

De titel zegt genoeg: polders, sluizen en vestigingen in het kader van de Hollandse Waterlinie.

Wiedenroute (96,9 km met mogelijkheden tot verkorting)

Deze route laat de fietser kennismaken met de pittoreske stadjes langs het Zwarte Water, de natuurgebieden De Wieden en de waterdorpen Belt Schutsloot, Giethoorn en Dwarsgracht. Een rondrit langs Blokzijl, Vollenhove, St. Jansklooster en Genemuiden voert de fietser weer naar Zwolle terug.

Wilmersberg Twinny Load route bij Oldenzaal (24 km)

Via deze fietsroute ontdekt u de schoonheid van het groene Twente rond De Lutte (bij Oldenzaal) vanuit het Landgoed (Hotel en Restaurant) 'De Wilmersberg'. U verkent een deel van de 'bergen' in Twente, die ontstaan zijn in de voorlaatste ijstijd. De hellingen, waarop u fietst, zijn afwisselend bedekt met bossen en met wei- en bouwland.

Zeven buurtschappenroute (47 km)

Deze mooie fietstocht voert u door alle zeven buurtschappen van Aalten: Haart, Heurne, IJzerlo, Lintelo, Dale, Barlo en 't Klooster.

Top Fietsroutes in het grensgebied tussen Nederland en België

Bakkersmolen route (45 km)

Deze route brengt u vanuit Bosschenhoofd bij de Bakkersmolen (met o.a. het bakkerijmuseum en het stoommuseum!) in Essen. U kunt daar natuurlijk ook in Essen starten en dan de gehele route fietsen. Ook als GPS-route.

Grenslandfietstocht (59 km) (vanuit Budel)

Deze Grenslandfietstocht 'Budel - Bergeijk' gaat door de Belgische en Nederlandse Kempen. U passeert diverse keren de grens tussen Nederland en België. U doet de plaatsen Budel, Schaft, Westerhoven, Bergeijk, Achel en Hamont aan. Het is een hele mooie en goed te volgen route en maakt gebruik van de zogenaamde fietsknooppunten. U kunt starten in elke plaats, die in de routebeschrijving (in rood aangegeven) genoemd wordt.

Maayenshof Fietsroute (28 km)

Een route met grote diversiteit: fietsen door landbouwgebied, langs natuurreservaten, door bossen en langs water. Ook als GPS-route beschikbaar

Ook in het Duits en Deens:

Maayenhofs Fahrradtour (28 km durch Holland und Belgien) Maayenshof Cykeltur (Cykeltur er i alt 28 km)

Mooder Maas (35 ,50, 60, 80 of 90 km) (vanuit Thorn)

Deze route langs de Maas is perfect te volgen via het grensoverschrijdend fietsroutenetwerk, waarvan de knooppunten duidelijk langs de route staan aangegeven. U kunt zelf de afstand bepalen!

Rondje Trappeniers (65 km)

Tijdens deze fietstocht, die voornamelijk door Belgisch-Limburg voert, kunt u onderweg genieten van een prachtig stukje natuur zonder verkeersgeweld. U fietst voornamelijk over rustige fietspaden en weggetjes door een zeer gevarieerd en weids landschap met bossen, cultuurland en weilanden.

Top Fietsroutes in België

Beverhoutse Fietsroute (38 km)

Deze fietsroute verkent een aantrekkelijk stukje van de zandstreek ten zuiden van Brugge. Het gebied vormt een parklandschap met door knotwilgen en populieren omzoomde akkers en weiden, bossen, riante kasteeldomeinen en stemmige hoeven.

Bulskampveld Fietsroute (43 km)

Deze fietsroute (43 km) verkent de ruimere omgeving van het Bulskampveld, een door bossen en landgoederen gedomineerd parklandschap ten Zuidoosten van Brugge. Vroeger vormde dit gebied een uitgestrekt heideveld.

Canteclaerroute (42 km)

Via deze fietsroute leert u een deel van de omgeving van Stekene goed kennen.

Drei Fonteinen - Olen (30 km)

De titel spreekt voor zich.

Diamantpad ten oosten van Lier rond Nijlen,Kessel en Bevel (30 km)

Het te berijden gebied ligt ten oosten van Lier, in de gaffel gevormd door de Kleine en de Grote Nete. Centraal bevindt zich de fusiegemeente Nijlen met de aangehechte dorpen Kessel en Bevel.Het Diamantpad behoort tot het werkgebied van de streek-VVV Hart der Kempen.

Faluintjesroute (45 km)

Vanuit Aalst fietst op licht golvend terrein op veelal rustige wegen. In de beschrijving leest u ook, waar het woord 'Faluintjes' vandaan zou kunnen komen.

Genteleroute met vertrek vanuit Blankenberge (33km)

Deze lusvormige route voert u door het landelijk gebied van Blankenberge tot de rand van Brugge. De weidse uitzichten over de Vlaamse polders en de vredige polderdorpjes vormen het decor van deze tocht.

Hamalroute (34 km)

Deze route op het Haspengouwse fietsroutenetwerk vormt een oostelijke lus vanuit Tongeren.

Konijntjesroute (23 km)

Deze route volgt een aangenaam en rustig parcours langs de mooiste plekjes in Dilbeek ten noorden van de Ninoofsesteenweg.

Krekenfietstocht (16, 17 en 33 km): Meetjesland

Het krekengebied in het Meetjesland is een streek die enkele eeuwen geleden gewonnen werd op de zee. De fietstocht beschrijft twee lussen van resp. 16 en 17 km, die aansluitend of apart befietst kunnen worden.

Netelandroute: Lier, Duffel, Koningshooikt, St-Kat-Waver, Walem en Mechelen (44 km)

Deze fietsroute biedt voor elk wat wils. Afwisselend fiets je door de prachtige natuur, er is aandacht voor een mooie brok cultuur en je rijdt door uitgestrekte landelijke gebieden. De route is volledig vlak en zeker geschikt voor recreatief fietsen in gezinsverband.

Oude Dijkenroute met vertrek uit De Haan (43 km)

Een fietsroute die een mooie afwisseling biedt tussen het rustige, open polderlandschap, schilderachtige dorpjes en het bouwkundig erfgoed uit het rijke verleden van Oudenburg en Ettelgem.

PAM (Provinciaal Archeologisch Museum) Fietsroute Velzeke-Ename (32 km)

Ter gelegenheid van het Erfgoedweekend op 27 april 2003 stelde PAM Velzeke/Ename een fietsroute samen. Onderweg vind je een aantal bezienswaardigheden en natuurlijk veel mooie natuur. De fietsroute PAM Velzeke/Ename is 32 km lang. Ze doorkuist de Vlaamse Ardennen en passeert de dorpskernen van Roborst, Sint-Denijs-Boekel, Mater, Ename en Munkzwalm. Deze fietsroute won bij een test van drie fietsroutes in de Vlaamse Ardennen: klik hier voor de samenvatting van deze test.

Pillecynroute (38 km)

Deze fietsroute te Hamme voert ons doorheen een oase van groen en water, in de streek van Schelde en Durme.

Rock-Werchter Fietsroute (17, 33 of 45 km)

Deze route is een geschikte fietsroute voor zowel een fietsend gezin met kinderen als de fietsrecreant of wielertoerist die oog heeft voor natuur en cultuur.

Schelde-Rupelroute (35 km)

De fietstocht vertrekt en eindigt aan het toeristisch infokantoor op het Mercatoreiland te Rupelmonde en doet de volgende dorpen aan: Rupelmonde, Steendorp, Temse, Wintam en Bazel.

Sentse Krekenroute vanuit Eeklo (53 km)

De lucht is er altijd laag, de horizon ver, de wolken groots en dreigend. Het Krekengebied ligt aan de rand van Vlaanderen, en misschien dankt het daar zijn gaafheid aan.

Tuindersroute met vertrek vanuit St-Katelijne-Waver (30,33 en 49 km)

Deze route laat u kennismaken met de vele aspecten van de land- en tuinbouw. Oude hoeven en electronisch gestuurde serrecomplexen wisselen elkaar af in deze rustige, landelijke streek. Vertrekpunt is St-Katelijne-Waver, met zijn gekende groentenveiling, het zenuwcentrum van deze landbouwstreek

Willebroek-Zemst-Willebroek (50 km)

Een fietstocht in de Rupelstreek.

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller
Gratis teller

Deze fietswebsite is volop in beweging. Stuur uw routes, suggesties, correcties en aanbevelingen aan ons toe: Fietsen Eén Twee Drie. Teken (en lees) ons Gastenboek. Hartelijk dank.

Copyright © 2000-2005: Fietswebsite 'Fietsen Eén Twee Drie': www.fietsen.123.nl ( let op de punt ná fietsen)