Gemeente Gouda


bewoners korte akkeren en gouda oost tevreden over informatie wijkontwikkeling (11/07/2005)

Bewoners van Korte Akkeren en Gouda Oost zijn over het algemeen tevreden over de manier waarop zij op de hoogte worden gehouden over de voortgang van de wijkontwikkeling. De wijkontwikkeling brengt ingrijpende veranderingen met zich mee die de wijken aantrekkelijker en leefbaarder maken.

De tevredenheid van bewoners over de informatievoorziening blijkt uit een klanttevredenheids-onderzoek onder 621 bewoners en 37 betrokkenen bij de wijkontwikkeling. Dit onderzoek is tegelijk gehouden met een onderzoek naar de leefbaarheid in beide wijken.

klanttevredenheidsonderzoek

Doel van het klanttevredenheidsonderzoek was inzicht te krijgen in hoe bewoners en relaties de dienstverlening van het projectbureau en de informatiepunten Wijkontwikkeling ervaren. Het onderzoek richtte zich in algemene zin op de kwaliteit van de samenwerking, dienstverlening en informatievoorziening en specifiek op de informatiepunten, nieuwsbrieven en website van de wijkontwikkeling en de inspraakmogelijkheden. De suggesties voor verbetering die de deelnemers aangaven, worden voor een groot deel doorgevoerd. Zo worden onder andere binnenkort de openingstijden van de informatiepunten Wijkontwikkeling verruimd. Het is de bedoeling dat het klanttevredenheidsonderzoek tweejaarlijks wordt uitgevoerd.

leefbaarheidsonderzoek

In heel Gouda wordt regelmatig onderzoek gedaan naar de feiten en beleving daarvan (de stadsmonitor). Voor de twee stadsdelen waar wijkontwikkeling plaatsvindt, is deze monitoring van extra belang. Hier wordt het leefbaarheidsonderzoek voortaan jaarlijks gehouden om te zien in hoeverre de maatregelen van de wijkontwikkeling effect sorteren. Eventueel kunnen dan ingrepen worden aangepast.

Om de effecten van de wijkontwikkeling goed in beeld te kunnen brengen is eind 2004, begin 2005 een nulmeting gehouden. De resultaten van het leefbaarheidsonderzoek zijn opgenomen in het eindrapport Leefbaarheidsmonitor Korte Akkeren en Gouda Oost. Aan het einde van dit jaar komt de eerste vervolgmeting van het leefbaarheidsonderzoek. De uitslagen daarvan worden in het voorjaar van 2006 verwacht.

onderzoeksrapporten

Bewoners en overige belangstellenden kunnen de rapporten van beide onderzoeken vanaf maandag 11 juli inkijken bij de informatiepunten Wijkontwikkeling, De Rijkestraat 32 (Gouda Oost) en Herenstraat 97 (Korte Akkeren).