Belangrijke uitbreiding gebruik MicroHIS van iSOFT bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Leiden, 11 juli 2005 - De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) breidt het gebruik van het huisartseninformatiesysteem MicroHIS uit. MicroHIS is in 2004 aangeschaft voor alle Penitentiaire Inrichtingen met 63 medische diensten en daar komen nu 5 Rijks-TBS-inrichtingen en 10 Rijksjeugdinrichtingen bij. Daarnaast is er een aantal particuliere klinieken dat de gelegenheid wordt geboden om dit jaar bij het landelijke project aan te sluiten.

Momenteel gebruiken de instellingen die nog niet over MicroHIS beschikken papieren registraties en semi-automatische oplossingen. Met MicroHIS kan automatische controle op medicatie plaatsvinden en kunnen de Penitentiaire Inrichtingen, TBS klinieken en jeugdgevangenissen medische informatie intern en extern elektronisch gaan uitwisselen. Bij overplaatsing van gedetineerden is de medische informatie dan tijdig op de plaats van bestemming beschikbaar, zodat artsen direct volledig inzicht hebben in de ziektegeschiedenis van de gedetineerde.

MicroHIS wordt standaard in de TBS klinieken en jeugdgevangenissen geïmplementeerd. De uitrol van de uitbreiding en het elektronisch uitwisselen van medische informatie zal in de tweede helft van 2005 plaatsvinden en wordt verzorgd door het HIS-Projectteam van DJI. Formulieren en rapporten worden op maat gemaakt op basis van een inventarisatie van instellingsspecifieke informatie. Verder realiseert iSOFT een koppeling tussen het administratieve systeem bij DJI en MicroHIS voor de registratie van gegevens van de gedetineerden.

Over MicroHIS
MicroHIS is een huisartsinformatiesysteem dat huisartsen en assistenten ondersteunt bij hun dagelijkse werkzaamheden zoals het invoeren van klachten, voorschrijven medicatie, agendabeheer en elektronisch declareren. MicroHIS speelt in op recente ontwikkelingen zoals waarneming in centrale huisartsenposten en efficiënte overdracht als gevolg van veel parttime werkende huisartsen.

Over iSOFT
iSOFT, onderdeel van iSOFT Group plc, is leverancier van informatiesystemen voor de gezondheidszorg. iSOFT levert zijn diensten en producten aan ziekenhuizen, huisartsen en ziekenhuisapotheken. Met 50 ziekenhuizen - waaronder 7 van de 8 academische medische centra - 65 ziekenhuisapotheken en 1900 huisartsenpraktijken die gebruik maken van zijn systemen, is iSOFT marktleider in zorginformatiesystemen, in Nederland. iSOFT heeft ruim 300 medewerkers, verspreid over vestigingen in Leiden, Nieuwegein, Groningen en Tilburg.

Ingezonden persbericht