Gemeente Hulst


Persbericht - 11.07.2005

Verkeerssituaties Terhole

De Dorpsraad Terhole heeft diverse verkeerssituaties in het dorp onder de aandacht gebracht van de gemeente. Aan hand van het advies van de Verkeerscommissie, heeft het college van burgemeester en wethouders ten aanzien van onderstaande aandachtspunten een besluit genomen:

De Vlietstraat en Hoofstraat te Terhole zijn vrij smal. Het is in deze straten lastig om tegemoetkomend verkeer te passeren. Een oplossing hiervoor zou het instelling van eenrichtingsverkeer kunnen zijn. Vooraleer het college hieromtrent een besluit neemt, wordt middels een enquête onder de bewoners van beide straten gevraagd naar hun mening. Deze enquête is door de gemeente uitgezet op maandag 11 juli 2005.

De kruising Hoofstraat Notendijk wordt door de Dorpsraad onoverzichtelijk bevonden. Gevraagd werd of op deze locatie een verkeersspiegel kan worden aangebracht. Het college is echter van mening dat een dergelijke spiegel een vertekend beeld geeft, waardoor de situatie nog gevaarlijker wordt. Door deze spiegel kan de situatie door weggebruikers verkeerd worden ingeschat. Wel wordt het snoeien van beplanting ter plaatse wenselijk bevonden, daar deze het zicht op het verkeersgebeuren ontneemt, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties kunnen ontstaan.

De Dorpsraad Terhole heeft al meerdere keren de wens uitgesproken om een 60 km-zone in te stellen op de Notendijk, en wel het gedeelte gelegen buiten de bebouwde kom. Daar dit weggedeelte behoort tot het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen, is het deze door de gemeente Hulst van de wens van de dorpsraad op de hoogte gebracht.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl