Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede, huiselijk geweld

Publicatiedatum: 12-07-2005

Een 36-jarige inwoner van Ede is maandagavond rond 19.15 uur aangehouden in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht zijn 33-jarige vrouw te hebben mishandeld (geschopt) en te hebben bedreigd met een scherp voorwerp. De reden van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De mishandeling en bedreiging zou hebben plaatsgevonden in hun woning in de wijk Maandereng.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, automobilist wil andere auto wegduwen

Publicatiedatum: 12-07-2005

Een 23-jarige automobilist uit Nijkerkerveen is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in Nijkerk. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.
De man reed over de Oosterstraat, daar kon hij op een gegeven moment niet verder rijden, omdat een geparkeerde auto zijn weg versperde. In die auto zat nog de Nijkerkse bestuurder, die mogelijk wachtte op enkele anderen. De man uit Nijkerkerveen reed op een gegeven moment met zijn wagen tegen de geparkeerde auto en begon deze weg te duwen. Hij heeft de auto ongeveer dertig meter ver geduwd. Omstanders hebben hierop de automobilist aangehouden en even later aan de politie overgedragen.
Uit een blaastest die volgde, bleek dat de man onder invloed verkeerde (ongeveer 0,78 promille). Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van twee uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo e.o., verkeerscontroles

Publicatiedatum: 12-07-2005

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft maandag tussen 10.36 uur en 13.32 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Apeldoornseweg in Otterlo. Van de 790 passanten bleken er 17 te hard te hebben gereden. Leden van het VHT waren maandag van 14.45 uur tot 18.45 uur aanwezig op de Apeldoornseweg in Garderen. Hier was sprake van 1070 passanten, waarvan 46 met een te hoge snelheid reden.
Op de Mansholtlaan in Wageningen is maandagmiddag een 17-jarige Edese bromfietser bekeurd. Uit een controle bleek dat de gele platen op het voertuig ontbraken en dat er sprake was van teveel vermogen. In Wageningen (onder meer op de Troelstraweg en de Van Uvenweg) is maandagmiddag een aantal brom- en snorfietsen gecontroleerd op hun constructiesnelheid. Drie voertuigen bleken inderdaad teveel vermogen te hebben; de bestuurders werden hiervoor bekeurd. Tevens werd een vierde bromfietser bekeurd, omdat hij zonder helm reed en niet in het bezit was van een bromfietscertificaat.
Op de Harselaarseweg in Barneveld is maandagavond kort het verkeer gecontroleerd. Hier zijn vier verkeersdeelnemers beboet omdat ze een rood verkeerslicht negeerden.
Op diverse locaties in Ede zijn maandagavond onder meer brom- en snorfietsers gecontroleerd. In totaal 15 bonnen werden voor bromfietsers uitgeschreven (onder meer voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en het rijden zonder helm). Tevens zijn 3 automobilisten beboet, omdat ze geen gordel droegen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606