Fontys


Bedrijven onderscheiden afgestudeerden van de Fontys Internationale Hogeschool Economie in Venlo
Elk jaar in juli laat de Fontys Internationale Hogeschool Economie in Venlo haar vers afgestudeerden gaan, teneinde hun weg te vervolgen in een nieuwe veelbelovende fase in hun leven. En zo kregen zij woensdag 6 juli tijdens een feestelijke zitting in theater De Maaspoort in het centrum van Venlo hun diploma overhandigd. Aanwezig waren natuurlijk de heel trotse ouders van de jonge afgestudeerden. Dit jaar werden 95 diploma's overhandigd in de vakgebieden Marketing en Bedrijfseconomie.

Een belangrijk onderdeel is de jaarlijkse overhandiging van de afstudeerprijzen, die gesponsord worden door bekende bedrijven uit diverse branches. De bedrijven onderscheiden daarmee afstudeerprojecten, die vanuit bedrijfseconomische en akademische invalshoek uitstekende prestaties inhouden. Dit jaar waren de afstudeerprijzen in vier categorieën verdeeld. Een jury bestaande uit leden van het College van Gecommitteerden kiest uit de genomineerde afstudeerprojecten de allerbeste.

De Marketingprijs (1000 euro), gesponsord en overhandigd door de Firma Bofrost, ging dit jaar naar Miriam Schenke voor haar afstudeerrapport getiteld "Analyse und strategische und operative Empfehlungen zum Kundenbindungsinstrument Kundenclub". De met hetzelfde geldbedrag verbonden prijs Bedrijfseconomie ging naar Thomas Jung voor zijn afstudeerrapport met het onderwerp "Konzeption und Implementierung eines optimierten Vertriebscontrollings unter Einbeziehung moderner Business Intelligence Tools" bij Xerox Leasing Deutschland. Geschonken en feestelijk overhandigd werd deze prijs door KPMG uit Düsseldorf.

De Spezial Prize (500 euro) van de firma AGIS onderscheidde het afstudeerwerk van Johannes Rupp bei de firma Toshiba voor de bereikte resultaten op het gebied van "Steuerung und Kontrolle des Warenlagerwechsels".

Last but not least werd (dit jaar voor het eerst) de International Prize, die ook gesponsord wordt door de firma Bofrost (1000 euro), overhandigd aan Martina Grotenrath, die met haar afstudeerwerk "Bewertungsunterschiede zwischen Net Asset Value und Marktkapitalisierung von Immobilienaktiengesellschaften" bij KPMG uitstekend presteerde.

Na de feestelijke ceremonie ging het aansluitend beduidend meer ontspannen verder tijdens een gezellige borrel waar de studenten de afsluiting van hun studie vierden met ouders en docenten. Maar het plezierige studentenleven in te ruilen voor de ernst van het leven was toch zichtbaar moeilijk voor sommigen.