Stad Utrecht, 10.05 uur

Utrecht 13-07-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Teveel op

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag is een 36-jarige automobilist uit Bilthoven aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 03.00 uur werd hij gecontroleerd op de Wittevrouwensingel. De blaastest wees uit dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 615 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag is een 22-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.10 uur zagen agenten de automobilist rijden over de Vleutenseweg in de richting van de Rijksweg A2. Hij reed hierbij over de busbaan. Hierop gaven zij hem een stopteken en werd hij gecontroleerd. De blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 495 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen bromfiets

UTRECHT Op dinsdagavond is een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal cq heling van een bromfiets.

Omstreeks 19.20 uur zagen agenten een bromfiets rijden op het Janskerkhof. De 18-jarige bestuurder negeerde het rode verkeerslicht. Hierop gaven zij hem een stopteken. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en droeg geen helm. Hij kreeg hier bekeuringen voor. De 17-jarige bijrijder uit Utrecht kreeg ook een bekeuring voor het niet dragen van de helm. Bij navraag bleek de bromfiets te zijn gestolen. Hierop werd de bestuurder aangehouden op verdenking van diefstal cq heling. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag is een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van een fietsendiefstal.

Omstreeks 03.00 zag een agent tijdens de surveillance dat de 38-jarige man op het Stationsplein op zijn hurken zat bij een fiets. Hij zag dat de verdachte het slot trachtte open te breken. Toen dit lukte sprong hij op de fiets en reed weg in de richting van het Moreelsepark. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Twee keer aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag is een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto.

Omstreeks 03.10 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man op de Braamstraat erg veel interesse had voor geparkeerd staande autos. Op de W. Heukelslaan zagen agenten de verdachte lopen, die inderdaad veel interesse had voor autos. Hierop hebben zij hem gevolgd. Op een gegeven moment zijn zij hem uit het oog verloren. Na een korte zoektocht troffen zij hem aan op de achterbank van een auto op de Braamstraat. Hierop is hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij was eerder deze nacht, omstreeks 00.50 uur, al aangehouden op de Poortstraat voor het in bezit hebben van inbrekersgereedschap. Deze werden in beslag genomen.

Ontevreden klant

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 22-jarige medewerker van een winkel aan de Hammarskjoldhof mishandeld door een ontevreden klant.

Omstreeks 17.35 uur wilde een klant een artikel retourneren. De procedure van de winkel is dat er geen geld wordt teruggegeven, maar dat de klant een nieuw artikel mag uitzoeken. De klant was het hier niet mee eens en gaf de medewerker hierop een klap in het gezicht en verliet hierop de winkel.

Signalement verdachte: licht getinte huidskleur, 1.80m 1.85m, 35-45 jaar, normaal postuur, kort donker blond haar, licht bruin t-shirt, licht bruine korte broek en zwarte schoenen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo via: 0900-8844.

Beroving

UTRECHT Op dinsdagochtend is een 25-jarige automobilist uit Utrecht slachtoffer geworden van een beroving.

Omstreeks 09.15 uur stond hij op de kruising Linschotensingel / t Goylaan voor het rode verkeerslicht te wachten, toen plotseling zijn rechter voorportier werd opengetrokken. Zijn laptoptas weg weggegrist. Het slachtoffer is nog achter de verdachte aangerend, maar deze sprong achterop een bromfiets en vluchtte weg in de richting van de Duurstedelaan.

Signalement verdachte: licht getinte huidskleur, ± 1.70m, ±16 jaar, mager postuur, zwart kort krullend haar, mager gezicht en zwarte sweater met capuchon.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg, via: 0900-8844.