Ingezonden persbericht


Persbericht

Gartner positioneert compuware als leider in magic quadrant voot it project portfolio management

13 juli 2005, Amsterdam - Analistenbureau Gartner plaatst Compuware hoog in het kwadrant van de leiders op het gebied van van ICT-project- en portfoliomanagement (IPPM) vanwege Compuware's visie en vermogen om strategische initiatieven tot concrete resultaten te brengen. Dit blijkt uit het Magic Quadrant-rapport, gepubliceerd op 22 juni, waarin Gartner alle spelers op het gebied van IPPM in kaart brengt. Volgens Gartner zijn de kenmerken van leiders: het leveren van uitstekende prestaties, het hebben van een duidelijke visie op de trends en ontwikkelingen in de markt en het actief bouwen aan kennis om het leiderschap in de markt te behouden.

Het Gartner-rapport geeft aan dat de markt van IT-project- en portfoliomanagement in een snel tempo verandert. Gebruikers willen steeds meer prioriteiten stellen binnen hun applicatieontwikkelingsprojecten en andere IT-programma's, terwijl zij tegelijkertijd grip trachten te houden op hun bestaande projectportfolio. Technologieaanbieders zijn druk doende dit probleem voor hen op te lossen en bieden hiervoor geïntegreerde oplossingen aan.

Changepoint van Compuware is zo'n oplossing. Het stelt CIO's in staat om het IT-portfolio optimaal af te stemmen en te beheren. Hiermee bereiken ze niet alleen operationele efficiency, maar krijgen zij ook grip op het proces van het aanbieden van IT-diensten. Compuware's visie is erop gericht het IT-management te voorzien van een compleet inzicht in de prestaties van IT-investeringen. Changepoint biedt een effectief inzicht (governance) in de resultaten van deze investeringen. Het product maakt het mogelijk om beter gefundeerde besluiten te nemen. Bovendien biedt het volop mogelijkheden om tot een proactief beheer van projecten te komen, waardoor de waarde van investeringen in IT altijd zichtbaar is.

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #