Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 juli 2005

Belediging

Man beledigt agent en wordt hiervoor aangehouden

Almelo

Woensdag 13 juli omstreeks 03.45 uur gingen politieagenten na een melding van geluidsoverlast naar het Goossenmaatspark in Almelo. Bij de vijver bevond zich een tiental personen. Op het moment dat de agenten met de groep aan het praten waren, kwam een man aanlopen. Hij begon zich met het gesprek te bemoeien, wond zich steeds meer op en vond het zelfs nodig een van de agenten uit te schelden. De agenten hielden de man, een 41-jarige Almeloër, aan wegens belediging. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat het meerdere meldingen waren binnengekomen over geluidsoverlast bij de vijver, werd de groep verzocht te vertrekken hetgeen zij ook deden. (05-05088740)

Fietster gewond

Fietster wordt rechts ingehaald, schrikt en komt ten val

Enschede

Dinsdagmiddag 12 juli om ongeveer 17.15 uur wordt een aanrijding gemeld op de Postenbrink - Broekheurne Ring in Enschede. Bleek dat een 50 jr. mevrouw uit Enschede op haar fiets vanaf de Posten linksaf de Broekheurne Ring op wilde. Vlak na het kruisingsvlak werd ze rechts ingehaald door een achter haar fietsende 13 jr. jongen ook uit Enschede. De 50 jr. schrok hier van en kwam daardoor ten val. Een getuige verklaarde even later ook dat de jongen de vrouw rechts had ingehaald. Met onbekend letsel is de 50 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (05-088568)

Gas geven i.p.v. remmen

Bromfietster en passagiere komen ten val, beiden naar ziekenhuis

Enschede

Een 16 jr. Enschedese reed dinsdagavond omstreeks 19.45 uur over de Hoge Boekelerweg in haar woonplaats, komende uit de richting van de Oosterstraat. Bij de Ribbelerbrinkstraat wilde ze linksaf deze straat inrijden. Op een een of andere manier heeft ze daarbij de bocht niet goed genomen en raakte een lichtmast. Hier schrok ze van en gaf daarop gas i.p.v. te remmen en kwam tegen een tuinmuurtje tot stilstand. De 16 jr. en een 18 jr. passagiere, ook uit Enschede, kwamen ten val en werden met onbekend letsel overgebracht door een ambulance naar het ziekenhuis. (05-088652)

Motorrijder gewond

Automobiliste geeft geen voorrang, motorrijder gewond naar ziekenhuis

Daarlerveen

Een 46 jr. motorrijder uit Hengelo reed dinsdagmiddag 12 juli om ongeveer 15.00 uur op de Brugstraat de brug in Daarlerveen over en wilde linksaf richting Vroomshoop rijden. Op dat moment kwam een 40 jr. automobilste uit Westerhaar de Nieuwstraat uit en verleende geen voorrang aan de motorrijder. Een aanrijding was het gevolg en de 46 jr. werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (05-088499)

Vier aanhoudingen

Vier jongens aangehouden n.a.v ingesteld onderzoek

Nijverdal

De politie begon eind maart van dit jaar met een onderzoek n.a.v. een drietal aangiftes van diefstallen. Diefstallen van een bromfiets, een motorzaag, een telefoon en twee kratten bier. De diefstallen waren gepleegd uit een woning aan de Looweg in Hellendoorn of vanuit de directe omgeving van die woning. Naar aanleiding van het onderzoek werden dinsdag 12 en woensdag 13 juli een viertal jongens uit Nijverdal aangehouden. Aangehouden zijn jongens van 16, 17, 18 en 18 jr. Alle vier zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (05-037705)

Jan Camphuis, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --