Eemland zuid 11.30 uur

Utrecht 13-07-2005 - Nieuwsberichten distirct Eemland zuid

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op de Ringweg Koppel werd van 10 uur tot 14.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er 48 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel en het rijden met te hoge snelheid.

WOUDENBERG- Op de Stationsweg Oost werd dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Hier kregen 11 weggebruikers een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en het verkeerd parkeren.

Op dievenpad

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werden 2 Amersfoorters aangehouden met gestolen goederen.

Omstreeks 16.40 uur verlieten een 18-jarige vrouw en een 16-jarige jongen een winkel aan de Langestraat. Het alarm ging af en onderzoek wees uit dat er vier paar schoenen in de tas zaten die niet waren afgerekend. Het duo werd aangehouden en agenten troffen in de tassen o.a kleding en parfum aan welke ook uit verschillende winkels waren gestolen aan het Jorisplein. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag deed een man aangifte na bedreiging.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een 25-jarige man uit Amersfoort woorden had gehad met een 19-jarige plaatsgenoot. Hierbij zou de 19-jarige hebben aangegeven dat hij een vuurwapen had. De politie werd gewaarschuwd en gingen naar de woning van de 19-jarige. In het pand hoorde zij muziek maar er werd niet opengedaan. De deur werd ingetrapt maar de Amersfoorter werd niet aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie de melding dat een beveiligingsmedewerker bij een bedrijf aan de Ringweg Randenbroek een 35-jarige man uit Amersfoort had overlopen bij een inbraak. De man was gevlucht en de politie ging op onderzoek uit. Agenten van het mountainbiketeam troffen de verdachte aan op de Verdistraat.Hij is ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

WOUDENBERG De politie van Woudenberg heeft op vrijdag 8 juli een verkeerscontrole gehouden op de Voorstraat.

Er werden drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet aangeven van de richting en twee bestuurders voor het negeren van het verbod om af te slaan bij de Geeresteinselaan.

Toezicht wijkpolitie

LEUSDEN De wijkpolitie heeft op maandag 11 juli toezicht gehouden bij diverse aandachtslocaties in de gemeente.

Het winkelcentrum de Hamershof werd gecontroleerd op het fietsen in het voetgangersgebied en het parkeergedrag. Hierbij werden geen overtreders waargenomen.

Op de Goudplevier werd gelet op de aanwezigheid van loslopende honden. Diverse omwonenden hadden hierover geklaagd. De politiesurveillant constateerde nu geen overtredingen.
Op de Asschatterweg en de Ruige Velddreef werd de jeugd gecontroleerd. Op de eerstgenoemde locatie zou de jeugd overlast veroorzaken met skateboarden en op de laatstgenoemde plek zou het voetbalgedrag van de jongeren overlast veroorzaken. Deze overlast werd nu niet waargenomen.