Siemens

Persbericht

A&D SE 200504.947

Den Haag, woensdag 13 juli 2005

Siemens presenteert nieuwe aanvulling op remote I/O-station ET200S

Siemens brengt deze herfst een uitbreiding van het Simatic I/O-station ET200S op de markt onder de naam ET 200S compact. De uitvoering bestaat uit een interfacemodule voor aansluiting op Profibus-DP dat op twee manieren is aan te vullen met een I/O-blok. De ene variant heeft 32 digitale ingangen voor 24 V en de andere 16 ingangen en 16 uitgangen voor 0,5 A die gezamenlijk tot 4 A te belasten zijn. Vervolgens is de ET200S compact nog aan te vullen met maximaal twaalf modules uit het brede spectrum van het ET 200S-systeem. Met uitzondering van de failsafe-modules kan men hierbij alle bestaande I/O-modules van het ET 200S-systeem toepassen, zoals de elektronische I/O-modules, motorstarters, frequentieregelaars en modules met pneumatische ventielen.

De ET 200S compact is zowel door de blokvormige uitvoering van de basismodule als in uitvoering met afzonderlijke modules een voordelige variant van een ET 200S-configuratie. Met zijn compacte afmetingen en het concurrerende prijsniveau vult de ET 200S compact de ruimte op tussen de Simatic ET 200L als heel klein I/O-station en de ET 200S voor omvangrijke configuraties.

De uitvoering van de I/O-blokken met 32 kanalen bij de ET 200S compact is geheel nieuw voor het fijn-modulair op te bouwen ET 200S-systeem. Ook nieuw is er de uitbreidings-mogelijkheid met nog eens 12 afzonderlijke modules uit het ET 200S-systeem tot maximaal 80 kanalen. Belangrijk is dat men bij de ET 200S compact gebruik kan blijven maken van de systeemkenmerken van ET 200S. Het servicepersoneel kan bij iedere module diagnose stellen naar storingen in de I/O-module en in de aangesloten kabels. Wanneer er bij een of meer modules een storing optreedt kan men deze selectief uitschakelen.
Evenals de ET 200S heeft de ET 200S compact de beschermingsklasse IP 20 voor inbouw in schakelpanelen en machineframes. Ook de uitvoering van de ET 200S compact bij de montage is bijzonder eenvoudig. Wanneer men een station met afzonderlijke I/O-modules wil uitbreiden vult de achterwandbus zichzelf automatisch aan. De interne doorverbindingen vervangen uitwendige bedrading waardoor men potentiële storingsbron uitschakelt.

De ET 200S compact wordt op dezelfde comfortabele manier geprojecteerd met Step 7 als het ET 200S-systeem. Ook de look and feel is volkomen identiek. Machinebouwers kunnen in de geïntegreerde geheugenmodules de know-how van hun programmatuur op een beveiligde manier vastleggen.

De ET 200S compact is de opvolger van enige ET 200 remote I/O-varianten, waarmee Siemens in de afgelopen jaren een voorstaande marktpositie heeft verworven. Door de snelle technologische ontwikkelingen voldoen deze bestaande blokuitvoeringen en fijn-modulair opgebouwde varianten technisch gezien niet geheel meer aan de hogere eisen, die tegenwoordig aan remote I/O worden gesteld.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Gert-Jan Regtuit,
Tel: (070) 333 3017, E-mail: gertjan.regtuit@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos,
Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com Internet www.siemens.nl/persinfo
Bijgaand beeldmateriaal is digitaal opvraagbaar bij: willeke.boxhoorn@siemens.com