Telematica Instituut


AEGON en Fortis ASR versterken ISI

Het ISI-consortium dat innovaties voor de bedrijfsvoering van intermediairs ontwikkelt, is uitgebreid met de verzekeraars AEGON en Fortis ASR. Daarmee participeren vrijwel alle grote verzekeraars samen met brancheverenigingen en technologiepartners in ISI, ofwel Innovatie Scenarioâs voor het Intermediaire kanaal.Het Telematica Instituut - één van de vier Technologische Top Instituten in ons land - is initiatiefnemer en projectleider van ISI. Samen met de TU Delft zorgt het voor de uitvoering.

Door met intermediairs aan haalbare en realistische toekomstscenarioâs te werken, stimuleert ISI de intermediairs tot innovatie in de bedrijfsvoering en in de dienstverlening. Zo wordt de concurrentiekracht van het intermediair versterkt. In het ISI-project ontwikkelden de partners samen met intermediairs reeds een toekomstvisie. Op basis hiervan worden de komende zes maanden twee scenario's uitgewerkt en concreet gemaakt:

1) Hoe kunnen intermediairs het internet als kans aangrijpen?
2) Hoe kunnen intermediairs effectievere verkoop realiseren?

Gedurende het hele project spelen intermediairs een belangrijke rol, zowel als bron van informatie en ideeën als ook om de haalbaarheid van de diverse scenarioâs te bepalen. Een en ander resulteert in demonstraties en in hulpmiddelen die intermediairs helpen om voor hun eigen bedrijf te bepalen wat een mogelijke strategie is en welke stappen er dan gezet moeten worden.

Naast de twee nieuwkomers participeren in ISI de brancheverenigingen NBVA, NVA en NVGA, de verzekeraars Nationale-Nederlanden, REAAL Verzekeringen, Avero Achmea, GENERALI en ARAG en de technologiepartners ABZ en Microsoft.

Thiemo Burger