Ingezonden persbericht


Persbericht

VLM Airlines blijft groeien en boekt 20 % méér passagiers tijdens eerste helft van 2005

Rotterdam, 13 juli 2005 - Tijdens de eerste helft van 2005 vervoerde VLM Airlines 315.739 passagiers. Dat is een toename van 20 % in vergelijking met dezelfde periode in 2004. VLM Airlines verwacht in 2005 ruim 650.000 reizigers te zullen vervoeren.

VLM Airlines blijft snel groeien. Vorig jaar vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 553.000 passagiers, een stijging met 31 % ten opzichte van 2003.

Sinds begin 2005 heeft VLM Airlines haar netwerk uitgebreid met twee nieuwe routes. In april 2005 verstevigde VLM Airlines haar positie in Nederland met 3 vluchten per dag tussen Amsterdam en London City. Nog geen maand na de lancering van deze route werd de frequentie op verzoek van de klanten al verhoogd tot 4 vluchten per weekdag. VLM Airlines heeft de afgelopen 11 jaar een stevige reputatie opgebouwd op de Nederlandse markt met haar dienstverlening van Rotterdam naar London City. Op deze route worden nu al 8 vluchten per dag aangeboden. Momenteel worden er 12 vluchten per werkdag aangeboden tussen Nederland en London City, wat erg wordt gewaardeerd door de zakenreiziger. Vanuit Rotterdam wordt elke weekdag ook tweemaal naar Hamburg gevlogen.

Begin januari werd de verbinding Brussel - Southampton geïntroduceerd met dagelijks 2 vluchten tussen beide steden. Hiermee verstevigt VLM Airlines haar positie op de Engels-Belgische markt met 10 dagelijkse vluchten van London City Airport naar Brussel en Antwerpen.

Op de Luxemburgse markt nam het aantal VLM passagiers met bijna 40 % toe in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. VLM Airlines heeft daarom het aantal vluchten tussen Luxemburg en London City van 3 naar 4 vluchten per dag opgevoerd.

Op London City Airport wordt in december 2005 de Docklands Light Railway (DLR)* in gebruik genomen. Dit zal VLM Airlines' positie als belangrijkste luchtvaartmaatschappij op London City Airport verder verstevigen. Hoewel de concurrentie van de trein zowel in het Verenigd Koninkrijk als in België is toegenomen, biedt VLM Airlines nog altijd de snelste verbinding met het centrum van Londen. Met de lancering van de DLR zal de reistijd nog verder afnemen. Bij zakenreizeigers zal de gevestigde reputatie van VLM Airlines als tijdsefficiënte luchtvaartmaatschappij hierdoor alleen maar toenemen.

Gezien de lancering van twee nieuwe routes en de stijgende passagiersaantallen werd de VLM-vloot uitgebreid met een additionele Fokker 50: VLM Airlines beschikt nu over 15 vliegtuigen van het type Fokker 50.

Het begin van dit jaar was ook een mijlpaal voor VLM Airlines door de invoering van e-ticketing en de herlancering van de website met een modern boekingsysteem. Het aantal on-lineboekingen steeg tijdens de eerste helft van 2005 met 93 % in vergelijking met dezelfde periode in 2004.

VLM Airlines heeft de afgelopen jaren een duidelijke strategie ontwikkeld, en zal zich nog intenser op de zakenwereld toespitsen, met scherpe tarieven, vluchtschema's op maat van zakenreizigers, een hoge vluchtfrequentie en minimale inchecktijden op de luchthavens die vaak vlakbij de stadscentra liggen. London City Airport is hiervan een sprekend voorbeeld.

De algemene punctualiteit tijdens de eerste 6 maanden van 2005 bedroeg 92 %. Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines licht toe: "Deze punctualiteitsgraad bewijst onze verbondenheid met de Europese zakenwereld, waar tijd van essentieel belang is. Dit is natuurlijk een aspect van onze dienstverlening waaraan we ook in de toekomst onverminderd aandacht zullen besteden." Hij vervolgt: "We zullen onze activiteiten blijven uitbreiden en onze klanten het best mogelijke netwerk en een hoge frequentie aanbieden. We zullen elke kans die zich aandient, grondig bekijken. Voorzichtigheid blijft echter geboden: uitbreiding is slechts aan de orde als we overtuigd zijn van het marktpotentieel en de economische aspecten. De brandstofprijzen blijven ons enorm parten spelen. Kerosine is nooit zo duur geweest en dat zal ook dit jaar erg zwaar wegen op onze resultaten. VLM Airlines is één van de weinige luchtvaartmaatschappijen in Europa die nog geen extra brandstofkosten aanrekenen. Andere maatschappijen voerden al twee of drie aanpassingen door om hun extra brandstofkosten te dekken."

Twee weken geleden registreerde VLM Airlines een nieuw weekrecord met meer dan 13.700 passagiers op het eigen netwerk.


---


* Docklands Light Railway maakt deel uit van 'Transport of London', wat passagiers een snel en betrouwbaar transport aanbiedt naar The City en Canary Wharf en met goede verbindingen met 'The London Underground'.

Over VLM Airlines
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Liverpool, Luxemburg, Manchester en Jersey met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg. Vanuit Brussel worden er vluchten aangeboden naar Southampton. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa. De onderneming genereerde over 2004 voor de zevende keer op rij winst en heeft 370 personen in dienst. Op de vaste vluchten van VLM Airlines nam het aantal passagiers tussen 2003 en 2004 met 31 % toe tot 554.000.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com