Politie Zuid-Holland-Zuid

13/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

13-07-2005 - Persberichten district I

VERDACHT VAN POGING INBRAAK
ZWIJNDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 12 juli een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het medeplegen van een inbraak of een poging daartoe in een woning aan de Grote Beerstraat. De inbraak vond plaats op 5 april j.l. De bewoner van het huis overliep de inbrekers. Binnen bleek gezocht te zijn, maar de bewoner miste geen spullen. Eerder werden al een 37-jarige man en een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor dit incident.

INBRAAK
ZWIJNDRECHT De politie heeft dinsdagavond 12 juli een 17-jarige jongen zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het medeplegen van een inbraak in een woning aan de Venusstraat tussen 1 en 4 mei j.l. De jongens hadden geslapen bij een kennis in de Venusstraat. Later toen ze hun spullen op gingen halen, besloten ze nog meer mee te nemen. Er werden diverse goederen uit de woning gestolen. De spullen hebben ze doorverkocht. De 17-jarige bekende de inbraak en werd na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 18-jarige jongeman uit Hoek van Holland werd op 3 juli j.l. al aangehouden. Ook hij bekende de inbraak.

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zat in een auto en werd naar eigen zeggen op de Merwedestraat afgesneden door een stadsbus die vanaf de bushalte invoegde op de weg maar daarbij niet zou hebben gezien dat er nog een auto reed. Daarop werd de 31-jarige zo boos dat hij de bus op zijn beurt afsneed. De boze man stapte uit en bonkte op het raam van de bus. Daarbij uitte hij dreigende taal naar de buschauffeur. Deze noteerde het kenteken. De man werd later aangehouden op de IJsselstraat. Na verhoor is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERNIELING
DORDRECHT In de Loggerstraat heeft een 54-jarige Dordtenaar dinsdagavond 12 juli een ruit van een woning vernield. De man was onder invloed van drank en ging bij zijn ex-vrouw op bezoek. Hij gooide met een stoel het woonkamerraam in. De vrouw deed aangifte van vernieling. De politie hield de man die zich verzette aan. Hij werd ingesloten.

(POGING) INBRAAK
ZWIJNDRECHT Er zijn in de nacht van woensdag 13 juli twee personen aangehouden op verdenking van inbraak in een bloemenwinkel. De politie kreeg de melding van een inbraak die gaande zou zijn in een bloemenwinkel aan de Burgemeester Jansenlaan. Ter plaatse renden er personen weg. Twee jongens van 14 jaar uit Zwijndrecht werden aangehouden. Zij worden nader gehoord over hun betrokkenheid bij de inbraak. Bij een check bij de winkel bleek de deur een stukje open te staan. Voor zover bekend was er niets weg uit het pand. De winkel is afgedicht.

SLAAP
DORDRECHT De politie kreeg in de nacht van woensdag 13 juli een melding dat er een man voor een woning aan de Lombardstraat lag te slapen waardoor de bewoners niet naar binnen konden. De man lag in de portiekhal. De politie ging er heen en checkte de staat van de slapende man. Het bleek een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats te zijn. Hij had nog een straf openstaan. Daarop werd hij aangehouden en kon in de cel verder slapen.