Ingezonden persbericht


Zebra Technologies kiest voor Intermec RFID Rapid Start licentie programma

Overeenkomst belooft voortgang RFID-innovatie

Nijmegen - 13 juli 2005 - Na eerder deze maand een akkoord te hebben bereikt met Samsys, sluit nu ook Zebra Technologies zich aan bij Intermec's gepatenteerde Rapid Start RFID licentie programma. Dit programma biedt Zebra toegang tot een aantal onderdelen van de door Intermec gepatenteerde RFID-technologien, waaronder RFID-tags, vaste en draagbare scanners en printers. Zebra (NASDAQ:ZBRA) op zijn beurt, verleent Intermec toegang tot zijn RFID-innovaties. Bedrijven als Philips Semiconductors BV, Sharp Corp., Sensormatic en TransCore gingen SAMSys en Zebra reeds voor.

Intermec, onderdeel van UNOVA Inc. (NYSE:UNA), heeft meer dan 145 RFID-patenten in zijn bezit. Deze beslaan grote delen van UHF supply chain RFID-uitvoeringen en applicaties. Het Rapid Start licentie programma is bedoeld om toegang te verlenen tot Intermec's RFID-innovaties en duidelijk aan te geven welke fabrikanten en vendors toestemming hebben om hiervan gebruik te maken. Het is alleen beschikbaar tot 31 augustus 2005 en is geldig gedurende 90-dagen.

"Intermec's Rapid Start programma werd gecreëerd omdat onze klanten zich de voordelen van RFID in missie kritieke applicaties realiseren. Ze willen toegang tot alle mogelijkheden van deze systemen," aldus Guido Vangenechten, Intermec Country Manager & Sales Director Benelux. "Onze relatie met Zebra zal de innovatie van RFID-applicaties stimuleren alsook de acceptatie van krachtige, flexibele en betrouwbare RFID-systemen. Voor SAMSys geldt dat zij zich als deelnemer aan Intermec's Rapid Start licentie programma, wederom bewezen hebben als leider als het gaat om de introductie van nieuwe en krachtige supply chain technologieën. SAMSys is nu in staat om ons intellectueel eigendom te gebruiken en zo zijn klanten de best mogelijke RFID-systemen te bieden."

"Deze overeenkomst tussen twee van de leidende bedrijven op het gebied van automatische identificatie betekent een vlottere implementatie van RFID-technologie en een versterkte ontwikkeling van hoge kwaliteit RFID-producten die onze klanten in staat stelt om aan het groeiende aantal RFID-mandaten wereldwijd te voldoen", vertelt Zebra Chairman and Chief Executive Officer Edward Kaplan.

"We zijn zeer verheugd dat we een overeenstemming met Intermec hebben bereikt over het gebruik van zijn gepatenteerde Fixed Reader portfolio," aldus Cliff Horwitz, SAMSys chairman en CEO. "We zijn ervan overtuigd dat het essentieel voor de RFID-industrie is om het bestaan van intellectueel eigendom te erkennen. Het heeft jaren gekost om deze technologie te ontwikkelen en het te laten groeien naar de huidige, kwalitatief hoogstaande, standaard. Nu is het zo verbeterd dat het voldoet aan functionele eisen en geschikt is voor algemene toepassingen."

"Aangezien intellectueel eigendom van Intermec die buiten het royalty-free EPCglobal Gen 2 standaard valt, essentieel RFID supply chain functionaliteiten bevat, heeft een meerderheid van de aanbieders een Intermec's IP licentie nodig om volledige Gen 2 implementaties te kunnen verrichten," verklaart Chantal Polsonetti, Vice President, ARC Advisory Group.



Ingezonden persbericht