Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 13 juli 2005

(
Leiden Bromfietser tegen geparkeerde auto aangereden
Op woensdag 13 juli, omstreeks 10.35 uur, is een bromfietser tegen een geparkeerde auto aangereden op de Vrijheidslaan. Een getuige zag de bromfietser ineens slingeren en tegen de auto aanrijden waardoor hij met zijn hoofd tegen de auto aanviel. De bromfietser, een 67-jarige man uit Leiden, is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.


Leiden Politie houdt man aan in fietsenstalling

De politie hield op woensdag 13 juli rond 11.30 uur in een fietsenstalling aan het Stationsplein een 33-jarige man uit Leiden aan. Een agent merkte op dat de man veel belangstelling had voor de gestalde fietsen. In een plastic zak die hij bij zich droeg zat een draadtang. De man kon geen aannemelijk verhaal geven voor zijn aanwezigheid daar. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg voor het zich zonder redelijk doel ophouden in de fietsenstalling.

Gouda Auto uit de bocht
De politie heeft op woensdag 13 juni, omstreeks 12.55 uur, assistentie verleend bij een ongeval op de Burg van Reenensingel. Een 86-jarige man uit Gouda was uit de bocht gevlogen. De auto is vervolgens in de berm terechtgekomen en tegen een wegmarkering aangebotst. Hierdoor kwam de auto op zijn kant terecht waardoor de man bekneld raakte. De man is uit de auto gehaald en was aanspreekbaar. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Schoonhoven/ Bergambacht Frontale botsing N210
Na een frontale botsing op woensdag 13 juli, omstreeks 13.25 uur, op de N210, heeft de politie de weg afgezet. Eén van de auto's is vermoedelijk op de verkeerde weghelft terecht gekomen waardoor de botsing is ontstaan. In iedere auto zaten drie inzittenden. Een kindje, identiteit vooralsnog onbekend, is per spoedtransport overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Vier andere personen, waarvan de identiteit ook nog onbekend is, zijn uit de auto's gehaald. Eén vrouw zit nog steeds bekneld (15.30 uur). Acht ambulances en motorrijders van de politie zijn ingezet om het vervoer te regelen. Twee helikopters zijn aangevlogen maar hebben geen transporten verzorgd. De vier personen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Gouda en Utrecht.

Gouderak Inbraak winkels
De politie onderzoekt twee inbraken die in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 juli hebben plaatsgevonden. Uit de twee winkels, gevestigd aan de Kranepoort, zijn geldbedragen meegenomen. De eigenaren van de winkels hebben aangifte gedaan.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --