GTI NV

Cancer Center Amsterdam: hoogwaardig project met korte doorlooptijd

Bunnik/Amsterdam, 13 juli 2005

Op de Zuidas wordt momenteel gebouwd aan de tijdelijke huisvesting van het VU medisch centrum Cancer Center Amsterdam (CCA), het eerste academische kankercentrum in Nederland. GTI is verantwoordelijk voor alle technische installaties van het semi-permanente gebouw.

Met het CCA wil prof. dr. Pinedo, grondlegger en directeur, een belangrijke impuls geven aan de behandeling van kankerpatiƫnten, de vroegdiagnostiek verder ontwikkelen en het wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethoden bevorderen. Het CCA wordt volledig gefinancierd uit particuliere middelen. Net als andere betrokken partijen, werkt GTI tegen kostprijs mee aan dit project.

Modulair
Het in het oog springende gebouw bestaat uit zeven bouwlagen die worden opgebouwd uit bouwmodules. Elke laag heeft een oppervlak van zo'n 1425 m2. De Meeuw Bouwsystemen, specialist in tijdelijke huisvesting, schakelde haar vaste samenwerkingspartner GTI in voor alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties voor het researchgebouw. In overleg met de gebruikersgroep dacht GTI als adviserend technisch dienstverlener op ontwerpniveau mee.

De installaties bestaan onder meer uit voeding van de elektra, luchtbehandelingsinstallaties, sanitair, data- en telecominstallaties en een inbraak-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie. GTI realiseert daarnaast o.a. een cleanroom volgens GoodManufacturingPractice-normen, evenals een installatie voor medische gassen als stikstof, koolzuur, argon, perslucht en zuurstof op elke werkplek.
Bovendien zal GTI het CCA een prestatieonderhoudscontract voor de komende vijf jaar aanbieden.

Halvering bouwtijd
Alle radiatoren, contactdozen, lichtschakelaars en leidingen worden al in Oirschot in de units aangebracht. Dankzij de complete units verloopt de bouw twee keer sneller dan het bouwen van een permanent gebouw. De opening van het CCA staat gepland voor het najaar 2005.