Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


13 juli 2005


Onderwerp: man zwaar gewond bij ontploffing.


Een 48-jarige man uit Gaanderen is vanmiddag zwaar gewond bij een ontploffing in een loods aan de Generaalsweg in Heelweg. Hij is inmiddels overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Een 20-jarige zoon die zijn vader te hulp schoot raakte licht gewond. Er wordt een onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing ingesteld.


Mogelijk ontsnapte benzinedampen uit een jerrycan die in de keuken van een loods werd geplaatst en de aanwezigheid van een brandende geiser zijn de oorzaak van een ontploffing en de daarop volgende brand.


De brand, waarbij twee gewonden zouden zijn, werd rond 13.50 uur bij een meubelbedrijf aan de Generaalsweg in Heelweg gemeld.


Alle hulpverleningsdiensten rukten uit en de vader die brandwonden over z'n gehele bovenlijf had, bleek door snel ingrijpen van zijn zoon in een net aangelegde vijver te zijn geduwd. De laatste was hierbij licht gewond geraakt. Terwijl het ambulancepersoneel beide slachtoffers behandelde, werden zij door de brandweer van Varsseveld gekoeld.


Ook de brand in de keuken werd door de brandweerlieden verder bestreden. Een andere 23-jarige zoon had direct na de ontploffing de eerste blushandelingen verricht en de brandweer maakte zijn werk af. Er ontstond voornamelijk schade in de keuken en de Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --