Vertis

Landsadvocaat verbetert beschikbaarheid data

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, het kantoor van de landsadvocaat, vindt de beschikbaarheid van de data essentieel en daarom is de data nu centraal opgeslagen op een SAN (Storage Area Network). Vertis is ingeschakeld om de data naar de Oracle-omgeving te migreren en heeft daarnaast ook de SAN geïmplementeerd.

Pels Rijcken heeft gekozen voor een gedeeltelijke migratie van zijn Microsoft SQL-omgeving naar Oracle 9iRAC. Bovendien heeft er deels een migratie plaatsgevonden van het operating systeem (OS) Microsoft Windows 2000 naar Linux.

Vertis heeft voor dit project de hard- en software geleverd, de hardware geïnstalleerd in een door Pels Rijcken aangewezen ruimte, de verbindingen tussen de servers en het netwerk tot stand gebracht en de Oracle-software op locatie geïnstalleerd. Pels Rijcken heeft in januari 2004 bij Vertis reeds de benodigde Oracle-software en licenties aangeschaft. Na de overdracht van de ICT-omgeving door Vertis is Pels Rijcken zelf aan de slag gegaan met het migreren van de data van SQL naar Oracle.

HP-oplossing op Linux
Pels Rijcken heeft met Vertis gekozen voor een HP-oplossing op Linux en geeft hieraan de voorkeur boven een IBM-oplossing. De HP-oplossing, EVA 5000, wordt door Vertis als HP-partner volledig ondersteund. Ook met Linux heeft Vertis ruime ervaring; al bijna tien jaar maakt dit open source-besturingssysteem deel uit van het portfolio. Met het gebruik van Linux in combinatie met Oracle 9iRAC heeft Vertis goede ervaringen wat betreft beschikbaarheid en performance, bijvoorbeeld bij Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Vertis heeft Pels Rijcken een schaalbare en hoog beschikbare oplossing voor het platform en de storage geleverd. Daarbij heeft Vertis het hele project verzorgd, van de aanschaf van hardware, de installatie en implementatie tot en met het beheer van de totale omgeving. Op die manier heeft Pels Rijcken steeds met slechts één leverancier te maken gehad. Het hele project is voor een fixed price aangeboden. Vertis heeft daarbij de volledige projectverantwoordelijkheid op zich genomen.

Over Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn
Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn is een gerenommeerd advocaten- en notariskantoor. Sinds tientallen jaren is de landsadvocaat een van de compagnons van de maatschap. Bij Pels Rijcken werken in totaal ruim 170 juristen. De totale maatschap telt 46 compagnons. In diverse en gevarieerde rechtsterreinen, onder druk en op hoog juridisch niveau adviseren, onderhandelen en procederen is hun vak. Kernpraktijk is die voor de rijksoverheid. Daarnaast richt Pels Rijcken zich op alle Nederlandse overheden, de non profit sector en het Nederlandse bedrijfsleven. Pels Rijcken staat voor juridische kennis, talent en ervaring, intellectuele bagage gecombineerd met voortreffelijke dienstverlening en praktisch vernuft.

Meer weten over Vertis? Neem dan contact op via:

Telefoon: 0598 - 66 60 00
Telefax: 0598 - 66 60 29
E-mail: Info@vertis.nl