Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Vierspannen zorgen voor spektakel tijdens Outdoor Gelderland

14/04/2005

De Steeg, 14 april 2005
Van 14 tot en met 17 juli wordt op de schitterende locatie van Landgoed Middachten in De Steeg het nieuwe concours hippique Outdoor Gelderland georganiseerd. Naast internationale wedstrijden voor dressuur-en springruiters is er een vierspanwedstrijd en een eventingwedstrijd in het programma opgenomen.
Op zaterdagmiddag 16 juli zullen de Nederlandse vierspanrijders het tegen elkaar opnemen in een spectaculaire marathon. De deelnemers staat een aantrekkelijke prijzenpot te wachten. Om er zeker van te zijn dat de beste Nederlandse vierspanrijders aan de start komen is er een kwalificatie uitgeschreven. Tijdens de menwedstrijden in Horst, Oldenzaal, Zelhem, Exloo en Dronten kunnen de deelnemers punten behalen. De beste tien vierspanrijders van de stand na Dronten komen in aanmerking voor deelname aan de prestigieuze marathon op landgoed Middachten. Bovendien zal door de organisatie een aantal wild cards toegekend worden aan buitenlandse menners om ook de vierspanwedstrijd een internationaal tintje te geven.
De marathon op landgoed Middachten biedt de toeschouwers de gelegenheid de prestaties van de deelnemers van zeer nabij te volgen. Vijf hindernissen zijn gesitueerd op loopafstand van het hoofdterrein en daardoor gemakkelijk te voet bereikbaar. De zesde en laatste hindernis bevindt zich in het hoofdstadion waardoor de toeschouwers vanaf de comfortabele tribunes de vaardigheden van de topmenners kunnen volgen. Na afloop van de marathon kan men in de zomerse ambiance van de Culifair met haar bars en proeverijen heerlijk nagenieten van deze spectaculaire tak van paardensport.