Gemeente Drimmelen


Bevolkingsonderzoek borstkanker weer gestart

Van 14 juli tot half september vindt in het kerkdorp Made weer het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek naar borstkanker plaats, Tussen 18 juli en 12 augustus staat het onderzoek stil wegens vakantie. Half september verhuist de screeningsunit naar Lage Zwaluwe en in november vindt het onderzoek plaats in Terheijden.

doelgroep
Het bevolkingsonderzoek is bestemd voor vrouwen tussen de 50 en 75 jaar, geboren tussen 1930 en 1955. Ieder die daarvoor in aanmerking komt krijgt een persoonlijke uitnodiging. Aan het onderzoek wordt doorgaans goed deelgenomen. Twee jaar geleden was de opkomst in de gemeente Drimmelen 87%. In deze onderzoeksronde is 0,9% doorverwezen voor nader onderzoek.

nieuw
Natuurlijk is het vrijblijvend om aan het onderzoek deel te nemen. Toch krijgen de vrouwen die de twee voorafgegane onderzoeken hebben overgeslagen een zogenaamde open uitnodiging. Dat betekent een uitnodiging voor een onderzoek zonder datum en tijd. Aan betrokkenen wordt gevraagd zelf een afspraak te maken met het Informatiepunt Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Hiermee wordt het belang van het onderzoek onderstreept.

informatie
Voor meer informatie of het verzetten van een afspraak kunt u terecht bij het Informatiepunt, alle werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, tel. 076- 5204344. U kunt ook surfen naar www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl