Gemeente Almere

Raad komt naar Almere Buiten op 14 juli

De gemeenteraad van Almere gaat de politieke markt in Almere Buiten houden op 14 juli. Een echte buitenmarkt dus. Op de laatste politieke markt voor het zomerreces gaat de raad naar de Almeerders toe en slaat haar tent op tussen Doemere en het centrum van Almere Buiten, op de parkeerplaats.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad met name komt luisteren naar inwoners om te horen wat er anders en beter kan in Almere, maar ook om te horen waar inwoners trots op zijn. Raadsleden kunnen deze informatie meenemen in toekomstige besluitvorming.

De onderwerpen die op de agenda staan zijn door inwoners zelf aangedragen. Raadsleden hebben gebeld met inwoners en hebben zo de onderwerpen die in de telefoongesprekken naar voren zijn gekomen tot drie themas teruggebracht: Verkeer en vervoer; Almere op de fiets en in de auto, Voorzieningen; Almere compleet, Samenleving; Almere prettig voor iedereen.

Op een informele manier worden de gesprekken tussen raad en inwoners gevoerd tussen 19.00 21.00 uur. Dan is er om half tien een gezamenlijke terugkoppeling van alle gesprekken. Daarna is het gebruikelijke plenaire deel van de politieke markt met debat en besluitvorming. Rond kwart over tien is er dan een feestelijke afsluiting van het seizoen.