Gemeente Almere

Eerste paal Centrum voor Top en Breedtesport Almere!

Er komt leven in Almere Poort! Op donderdag 14 juli gaat de eerste paal van het Centrum voor Top- en Breedtesport de grond in. Het architectonisch hoogstaande sportcentrum is een ontwerp van Zwarts & Jansma Architecten uit Amsterdam.

De accommodatie van ruim 12.000 m2 bruto vloeroppervlak wordt de basis voor de Almeerse sportbeleving; zowel voor amateurs als voor topsporters. De bouw wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de EU.

Topsport

Het enorme sportcomplex wordt het kloppend hart van Almere Sportstad. Zo wordt het topsportgedeelte de thuishaven van Omniworld Volleybal & Basketball (Eredivisie) met ruimte voor maximaal 3000 toeschouwers. Tevens is de hal volledig toegerust voor handbal en zaalvoetbal op het hoogste niveau, tot aan EK en WK wedstrijden toe.

en amateursport

Naast het topsportgedeelte komt een hypermoderne breedtesporthal. Deze hal krijgt een veelzijdige functie en is geschikt voor de beoefening van vele zaalsporten zoals basketbal, volleybal, tennis, handbal en zaalvoetbal. De amateurleden van Omniworld Volleybal & Basketbal gaan er hun sport beoefenen, en leerlingen van Almeerse scholen volgen er hun lessen lichamelijke opvoeding. De publiekstribune telt 250 zitplaatsen. De hal is ook geschikt voor het afnemen van examens en kleinschalige evenementen.

Levendig!

De nieuwe sporthal wordt exemplarisch voor de levendigheid die het nieuwe stadsdeel gaat uitstralen. Waar nu nog een zandvlakte is, verrijzen binnenkort tienduizenden woningen en duizenden vierkante meters kantoren. Naar verwachting wordt het sportcentrum in augustus 2006 in gebruik genomen. De naam is nog niet bekend. De gemeente wordt de eigenaar van het centrum.

Feestelijke viering

De eerste paal gaat op 14 juli de grond in. Dit gedenkwaardige moment voor Almere gaan wij vieren! De start van de bouw zal worden ingeluid met een spectaculaire act. De directeur van BAM Utiliteitsbouw: de heer Bol, de directeur Omniworld Volleybal: Ron Zwerver en oud- wethouder: Frits Huis zullen allen een toespraak houden. En natuurlijk staat de champagne klaar!