Gemeente Nijmegen

Verkeershinder St. Annastraat en Keizer Karelplein

Om de tribunes voor de intocht van de Vierdaagse veilig op te bouwen zijn verschillende verkeersmaatregelen nodig. Verkeershinder is te verwachten bij een deel van de St. Annastraat, het Keizer Karelplein en de parallelweg van de Oranjesingel.

Van donderdag 14 juli tot en met donderdag 21 juli ondervindt het verkeer op de St. Annastraat tussen Keizer Karelplein en de kruising met de Stijn Buijsstraat/Fransestraat hinder van de opbouw van de tribunes voor de intocht van de Vierdaagse. Voor autoverkeer staduitwaarts is op dit deel van de St. Annastraat één rijbaan beschikbaar. Verkeer stadinwaarts wordt omgeleid via de Stijn Buijsstraat. Fietsers kunnen zowel de stad in als de stad uit via de St. Annastraat. Dat geldt ook op vrijdag 22 juli vóór en na de intocht, dat wil zeggen vóór 10.00 uur s morgens en ná 18.00 uur s avonds.

Tijdens de intocht van de Vierdaagse op vrijdag 22 juli zijn tussen 10.00 uur en 18.00 uur zowel het Keizer Karelplein als de St. Annastraat over de hele lengte afgesloten voor alle verkeer. Oversteken van de St. Annastraat is mogelijk ter hoogte van de kruisingen Groenestraat/Groenewoudseweg en ter hoogte van de Houtlaan.

In de nacht van vrijdag 22 juli en op zaterdag 23 juli worden de tribunes weer afgebroken. De St. Annastraat is daarvoor op zaterdag van 0.00 uur s nachts tot 12.00 uur s middags afgesloten voor alle verkeer tussen het Keizer Karelplein en de Stijn Buijsstraat.