Politie Flevoland

Opnieuw hennepkwekerij ontdekt

Almere 14-07-2005 - De politie heeft in Almere Stad West op drie achtereenvolgende dagen hennepkwekerijen ontmanteld. Werden eerder op maandag en dinsdag de nodige planten en installaties afgevoerd, ook op woensdag was het raak.

Op het Markerkant troffen agenten na een anonieme melding in een bedrijfspand een pas gerooide kwekerij aan. De installatie is inbeslag genomen. Naar schatting stonden er ruim 600 planten in het bedrijf. Er volgt een onderzoek naar de eigenaar.

In drie dagen tijd controleerde de politie 15 adressen op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. In acht gevallen zijn overtredingen van de Opiumwet geconstateerd en is proces-verbaal opgemaakt. De politie werkte bij de ontruiming nauw samen met het energiebedrijf Nuon en de gemeente Almere. Toezichthouders hielpen mee met het afvoeren van de installaties en planten.

In bijna alle gevallen werd er geknoeid met de elektrische installatie. Hierdoor kunnen ongewenste situaties ontstaan in verband met het gevaar voor brand. In het verleden ontstond regelmatig brand in hennepkwekerijen nadat de stroom was afgetapt.