Persberichten 14/07 ochtend

Regio 14-07-2005

Hillegom Doorrijden na aanrijding, getuigen gezocht De politie roept getuigen van een aanrijding op zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De aanrijding vond plaats op woensdag 13 juni, omstreeks 15.30 uur, op de Bartenweg ter hoogte van het tankstation. Een 67-jarige vrouw uit Heemstede, fietste langs de Bartenweg in de richting van de Margrietenlaan. Ter hoogte van het tankstation werd zij ingehaald door een kleine vrachtauto. Tijdens het inhalen heeft de vrachtauto de vrouw geraakt waardoor de vrouw ten val is gekomen. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. De vrachtauto is na de aanrijding doorgereden. Het zou gaan om een kleine vrachtauto met een zilveren laadklep. De rechterspiegel van de vrachtauto moet beschadigd zijn geraakt, het glas zal er voor een deel uitliggen. Getuigen of de chauffeur van deze vrachtauto worden verzocht zich te melden bij de politie.

Hillegom Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 14 juli rond 01.55 uur op de Weeresteinstraat een 38-jarige automobiliste uit Hillegom. De agenten gingen tot controle over nadat zij zagen dat de auto nogal afweek van zijn rechte lijn. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden. Haar ademanalyse gaf als uitslag 315 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Lisse Onder invloed rijden (3x) De politie hield op donderdag 14 juli kort na middernacht op de Heereweg drie automobilisten aan voor het rijden onder invloed. De politie deed dit bij een kleine alcoholcontrole. Van een 44-jarige man uit Hillegom was de uitslag van de ademanalyse 560 ug/l. Een 55-jarige man uit Sassenheim kwam uit op 430 ug/l en een 67-jarige man uit Hillegom op 270 ug/l. Allen dus over de limiet van 220 ug/l. De verdachten kregen een proces-verbaal.

Sassenheim Aanrijding brommer en auto Op woensdag 13 juli, omstreeks 17.15 uur, is een bromfietsster tegen een auto aangereden. De bromfietsster, een 18-jarige Sassenheimse, reed op de Vliegeniersweg en verleende op het kruispunt met de Hoofdstraat geen voorrang aan een van linkskomende auto. De bestuurder van de auto, een 26 jarige Sassenheimer, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietsster is gevallen en heeft kneuzingen en schaafwonden aan de valpartij overgehouden. Na een controle door het ambulancepersoneel kon zij weer richting huis.

Leiden Inbraak in winkel De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan het Bevrijdingsplein. Twee verdachte mannen zijn gesignaleerd op donderdag 14 juli, omstreeks 04.00 uur, voor de winkel. Een getuige zag de mannen een ruit intrappen en vervolgens naar binnen gaan. De getuige heeft de politie gebeld en is het tweetal die vervolgens op een scooter zijn gesprongen achtervolgd. De getuige is op een gegeven moment de mannen uit het zicht verloren. Uit de winkel is elektronica apparatuur weggenomen. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan.

Leiden Onder invloed rijden en lokaalvredebreuk De politie controleerde op donderdag 14 juli rond 01.40 uur bij de Stationspleintunnel een 25-jarige automobilist uit Leiden. De man bleek onder invloed te zijn en werd aangehouden. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse kwam uit op 495 ug/l (limiet 220 ug/l). Na het opmaken van een proces-verbaal mocht hij het bureau weer verlaten. Een 23-jarige man uit Leiderdorp die bij hem in de auto zat werd op dat moment echter aangehouden voor lokaalvredebreuk. Hij was na de controle naar het politiebureau gekomen om te wachten op zijn aangehouden maat. In het bureau liet zijn gedrag te wensen over. Agenten vorderden daarop hem het bureau te verlaten. Met enige dwang lukte het de agenten de man buiten te krijgen. De waarschuwing om buiten te blijven omdat hij anders zou worden aangehouden sloeg hij in de wind. De verdachte is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor lokaalvredebreuk opgemaakt.

Leiden Politie houdt verdachte van belediging aan De politie hield op woensdag 13 juli rond 23.50 uur aan de Atjehstraat een 40-jarige vrouw uit Leiden aan. De vrouw beledigde agenten die daar waren om bij een burenruzie te bemiddelen. Ook aan het politiebureau beledigde de vrouw een agent. Zij is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen haar voort.

Waddinxveen Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 14 juli rond 01.45 uur op de Beijerincklaan een 57-jarige automobilist uit Waddinxveen. De agenten stelden vast dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en hielden hem aan. De uitslag van de bij hem afgenomen ademanalyse bedroeg 365 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Reeuwijk Politie houdt doorrijder aan die onder invloed verkeerde De politie hield op donderdag 14 juli, rond 01.00 uur, op de Raadhuisweg een 30-jarige man uit Gouda aan voor doorrijden na aanrijding. Kort voor zijn aanhouding was hij op de Albert Schweitzerstraat de controle over zijn auto verloren en botste daar tegen een verkeerspaal. De auto kon niet meer verder. De man stapte uit en liep weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Na een snel onderzoek trof de politie hem aan op de Raadhuisweg. De agenten stelden vast dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse. De uitslag daarvan was 545 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op voor het onder invloed rijden en het doorrijden na aanrijding.

Gouda Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op donderdag 14 juli het rijbewijs in van een 32-jarige automobilist uit Moordrecht. De invordering volgde na de uitslag van de ademanalyse. Deze bedroeg 1040 ug/l (limiet 220 ug/l). De man werd, rond 00.35 uur, op het Westeinde gecontroleerd nadat het agenten opgevallen was dat de bestuurder nogal slingerend over de weg reed. Alcoholgebruik bleek er de oorzaak voor te zijn. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

--- einde berichten ---