Vereniging Nederlandse Gemeenten

Vng informeert gemeenten over waterontwikkelingen

De VNG informeert gemeenten deze week via een ledenbrief over de verschillende actuele ontwikkelingen op watergebied. Bij deze ledenbrief stuurt de VNG vijf produkten mee die (mede) onder verantwoordelijkheid van de VNG tot stand zijn gekomen.
1. Rapportage stand van zaken stedelijke wateropgave Hierin wordt aangegeven wat de stand van zaken is in gemeenten ten aanzien van het in beeld brengen van de stedelijke wateropgave.
2. Handreiking kostenveroorzakingsbeginsel Samen met de Unie van Waterschappen heeft de VNG deze handreiking ontwikkeld. De handreiking bevat een advies aan gemeenten en waterschappen hoe om te gaan met de bekostiging van waterberging in bebouwd gebied.
3. Rapportage evaluatie afvalwaterakkoord Onder verantwoordelijkheid van VNG en UvW is een rapport opgesteld waarin de stand van zaken ten aanzien van het opstellen van afvalwaterakkoorden en de afstemming tussen rioleringsbeleid en zuiveringsbeleid staat beschreven.
4. Samen werken aan water Een brochure die voorbeelden beschrijft van samenwerking tussen een gemeente, drinkwaterbedrijf en waterschap.
5. Verklaring wateragenda VNG-UvW De hoofdlijn van de beleidsadviezen en handreikingen die de afgelopen jaren gezamenlijk met de UvW zijn opgesteld staan in deze verklaring.