Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Emmen 14-07-2005

Gewond bij aanrijding
EMMEN Een 77-jarige inwoonster van Emmen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Balingerbrink. De vrouw stak de weg over en werd niet opgemerkt door een achter uit rijdende auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Emmen. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en is met verwondingen aan haar hoofd, overgebracht naar het Scheper ziekenhuis in Emmen. (05-159753)

Man breekt been
HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft een 29-jarige inwoner van Meppel zijn onderbeen op meerdere plaatsen gebroken. De man werd aan de Voltastraat op het industrieterrein in Hoogeveen, opgemerkt door de beveiligingsdienst. Hij ging op de vlucht en klom daarbij over een hek. Bij het naar beneden springen brak hij een been op meerdere plaatsen. Hij is met de ambulance overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. Nog geheel duidelijk is wat de man van plan was, maar zijn mogelijk snode plannen zijn in ieder geval verijdeld. (05-159877)

Diefstal bij bedrijf
ASSEN Namens een bedrijf aan de A.H.G. Fokkerstraat werd woensdag aangifte gedaan van inbraak in het bedrijf. De daders hebben wat geld meegenomen uit de kantine en uit potjes in kledingkasten. De dieven waren binnen gekomen door het forceren van een deur. De inbraak heeft plaatsgevonden in de nacht van maandag op dinsdag. (05-159630)

Brand in gebouw
RODEN Woensdagmiddag ontstond er brand in een schuur bij een school aan het Klimop. De brandweer kwam ter plaatse om te blussen. Binnen en buiten aan het gebouw is behoorlijk schade ontstaan. Ook 3 containers vlogen in de brand. Oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De totale schade is nog niet bekend. (05-159746)

Brandstichter aangehouden
HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 19-jarige inwoner van Echten aangehouden voor het in brandsteken van een container. De brand was aangestoken in een container op het Nicolaas Beetsplein. De brand was van dien aard, dat de brandweer moest komen om te blussen. Op aanwijzingen van getuigen werden drie jongemannen aangehouden. De 19-jarige gaf toe de brand te hebben gesticht. Hij is na verhoor met een dagvaarding naar huis gegaan. (05-159883)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.