Gemeente Oss


14/7/2005 - Nota evenementenvergunningen vastgesteld

Na een lange periode van voorbereiding heeft het college van B&W de Nota evenementenvergunningen gemeente Oss 2005 vastgesteld. Een concept van de nota heeft eind vorig jaar ter inzage gelegen. Naar aanleiding van reacties van inwoners en adviezen van de wijk- en dorpsraden is de nota op onderdelen aangepast.

Inhoud
In de nota staan de randvoorwaarden waaraan moet worden voldaan, voordat een vergunning voor een evenement kan worden afgegeven. De bedoeling van de nota is met name:
- duidelijkheid creëren voor alle betrokken partijen, zoals organisatoren en omwonenden;
- de hinder rond evenementen beter beheersbaar maken en daarmee de leefbaarheid verbeteren.

Evenementen worden op de eerste plaats ingedeeld in belastende en niet-belastende evenementen. In de nota staan regels om de overlast te beperken. Ook het aantal evenementen wordt beperkt. Het maximum aantal toegestane evenementen is per kern verschillend. Er zijn verplichte rustweekenden en voor sommige locaties gelden aparte beperkingen. De belastende evenementen moeten van te voren worden gemeld en komen op een activiteitenkalender. Hier geldt: vol is vol.

Bekendmaking en ter inzagelegging De nota is een beleidsregel ingevolge art. 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht. De bevoegdheid wordt ontleend aan de artikelen 160, 170 e.v. van de Gemeentewet, almede de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Oss. Deze nota is met ingang van deze bekendmaking van kracht.

De nota ligt ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting op het gemeentehuis te Oss, Raadhuislaan 2. U kunt de nota ook opvragen via de Balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving, telefoon 0412 62 90 30. U kunt de volledige nota en een samenvattende brochure ook downloaden van deze site.