Gemeente Dongen


Oproep: nieuwe onafhankelijke leden gezocht 14-07-2005 Toeristisch Platform Dongen gaat vooral dingen doen! De gemeente Dongen heeft een Toeristisch Platform samengesteld onder voorzitterschap van wethouder Joop Velthoven. Het platform gaat aan de slag met het Toeristisch Recreatief Actieplan (TRAP), dat de raad in november heeft vastgesteld. Doel is om het moois wat de gemeente op toeristisch en recreatief terrein te bieden heeft, verder te ontwikkelen en meer onder de aandacht te brengen.

Op verzoek van de raad zijn vorig jaar diverse recreatieve voorzieningen en ontwikkelingsmogelijkheden in kaart gebracht. Dat is gedaan met een breed samengestelde begeleidingscommissie. De conclusie: er liggen voor Dongen voldoende kansen op het gebied van wandel-, fiets- en ruiterroutes. Ook het agrotoerisme en de ontwikkeling van verblijfsaccommodaties bieden mogelijkheden. Verder zou aan het Wilheminakanaal een passantenhaven kunnen worden gecreëerd. Voorwaarde is dat detoeristisch-recreatieve infrastructuur, bewegwijzering en informatievoorziening ontwikkeld en gemoderniseerd moeten worden.

Doel en taken
Omdat niet alles tegelijk kan worden opgepakt, gaat het Toeristisch Platform eerst prioriteiten stellen. Daarnaast zal het platform het TRAP actueel houden, de voortgang bewaken en de raad adviseren. Wethouder en voorzitter Joop Velthoven: We moeten oppoetsen en aantrekkelijk maken wat we al hebben én nieuwe activiteiten ontwikkelen. Daarbij streven we vooral naar een praktische uitvoering. Ons credo is doen!

Oproep
Het platform bestaat uit vertegenwoordigers die ondergebracht zijn in de volgende clusters: Ondernemers; Recreatieve ondernemers; Land- en tuinbouw & Natuur; Cultureel erfgoed en Onafhankelijken. Ieder cluster heeft een vertegenwoordigerdie de achterban raadpleegt en enthousiasmeert en optreedt als contactpersoon voor burgers en ondernemers die ideeën hebben op toeristisch-recreatief gebied. Draagt u toerisme en recreatie in Dongen een warm hart toe? Het cluster Onafhankelijken is nog hard op zoek naar nieuwe leden! Voor meer informatie kunt u terecht bij Peter de Jongh, beleidsmedewerker Toerisme, telefoon 0162-383332 of pdejongh@dongen.nl. U kunt ook contact met hem opnemen als u ideeën heeft om toerisme en recreatie verder te ontwikkelen.