KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

14-7-2005

Eerste Officiële Kampioenschap voor First 31.7

Afgelopen weekend heeft de First 31.7 haar eerste officiële
kampioenschap verzeild. In 3 dagen kregen de twintig deelnemende teams een afwisselend programma van zes wedstrijden voor de kiezen.

Op vrijdag werd een 40 mijls race op zee gevaren die werd gewonnen door Prime Time van team den Hartigh. Met een knobbelige zee en een zwakke en later matige noordelijke wind waren het lastige
omstandigheden voor de deelnemers. Op zaterdag werden er 4
windward-leeward wedstrijden gevaren op de Oosterschelde. Tijdens de eerste 2 wedstrijden stond er slechts een zwakke wind die aan het eind van de 2e race zelfs even wegviel. Na de passage van een wolkenband, draaide wind van noordoost naar noord en nam toe tot ca. 12 knopen. Tijdens de 3e en 4e race bleek vervolgens de extra dimensie van het eenheidsklasse varen, omdat het hele veld binnen enkele minuten wist te finishen. Zondag werd het kampioenschap afgesloten met een 20-mijls race op de Oosterschelde. Bij de start was de wind nog zwak maar naarmate de race vorderde nam de wind toe tot ongeveer 15 knopen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen door Prime Time, die ook op zaterdag over de vier wedstrijden gemiddeld de beste prestatie had neergezet

Uiteindelijk wist team den Hartigh dan ook het eerste Kampioenschap overtuigend te winnen voor Shoebox van team Sondag en Garce van team van den Bossche.

Zowel de organisatie als de deelnemende teams spraken van een
bijzonder succesvol verlopen kampioenschap. Prima zeilcondities, een uitstekende organisatie, die in handen was van de Deltaweekorganisatie en een sterk deelnemersveld met twintig schepen. Al met al een hoogtepunt in de nog jonge geschiedenis van deze kort geleden erkende eenheidsklasse.