Gemeente Den Helder

14-07-2005
Churchillpark weer bij de tijd

Afgelopen periode is hard gewerkt aan de tweede fase van de renovatie van het Churchillpark. En het resultaat mag er zijn: paden zijn hersteld, zitbanken vernieuwd en in het park staat weer een klok. Ook is een aantal plantvakken hersteld, waarbij vooral het vak met de zonnewijzer in de middenberm van de Timorlaan de aandacht trekt. Alle reden dus om even stil te staan bij de afronding van deze renovatie. Dat gebeurde woensdag 6 juli. In aanwezigheid van een aantal genodigden onthulde wethouder E.J. Vos-Brandjes de nieuwe parkklok.

Oorspronkelijke stijl
Het Churchillpark heeft niet altijd de aandacht gekregen die het verdiende. Kwalitatief goed beheer en onderhoud van het park kost nu eenmaal geld. Eigenlijk verslonsde het park door bezuinigingen in de jaren tachtig en dat was natuurlijk reuze jammer. Eind jaren negentig is daarom een begin gemaakt met renovatiewerkzaamheden. Doel was en is het park aan te passen aan de huidige tijd, waarbij de oorspronkelijke stijl in stand blijft. De eerste opknapbeurt vond plaats in 1999. Afgelopen jaar stelde de gemeenteraad geld beschikbaar voor het uitvoeren van de tweede fase. Die is dus nagenoeg afgerond. Het is nog even wachten op het najaar, dan wordt de nieuwe beplanting aangebracht.

14-07-2005
Komend jaar afronding
In 2006 staat het laatste deel van deze renovatiefase op de rol. Dan worden de vijver (met fontein) en de eendevoerplaats opgeknapt. Plaatsing van een nieuwe fontein zou eigenlijk dit jaar al gebeuren. Dit was echter niet mogelijk omdat eerst de vijver moet worden uitgebaggerd. Bij de eendevoerplaats staat het opknappen van het metselwerk en de natuurstenen dekplanken op het programma.

Muziektent
Verschillende serviceclubs uit Den Helder dragen het Churchillpark een warm hart toe. Een aantal van de Helderse serviceclubs heeft het initiatief genomen om een muziektent in het Churchillpark te plaatsen. Dat is natuurlijk een prachtig plan en past ook helemaal in de stijl van het Churchillpark. Rotaryclub Den Helder Julianadorp probeert nu samen met de andere serviceclubs het beschikbare bedrag nog te verhogen door middel van verschillende acties. Op de tekening kunt u het voorlopig ontwerp zien.

In dit kader is het ook leuk om te melden dat op zondag 4 september een romantische markt in het Churchillpark plaatsvindt. Dat wordt een dag vol muziek, kraampjes en eten: het Churchillpark weer bijna in volle glorie!