Ingezonden persbericht


Kledingdivisie Vroom & Dreesmann standaardiseert ontwerpprocessen met Geac RunTime

Amsterdam, 14 juli 2005 - Vroom & Dreesmann Warenhuizen BV (V&D), onderdeel van Vendex KBB, kiest voor het stroomlijnen van de processen van zijn kledingdivisie voor Geac RunTime. Met deze software voor de mode- en schoenenindustrie profiteert V&D van gestandaardiseerde ontwerpprocessen, zodat het sneller collecties kan ontwikkelen. Andere werkmaatschappijen van Vendex KBB, waaronder M&S Mode, Claudia Sträter, Hunkemöller en HEMA, maken al langere tijd gebruik van Geac RunTime-software.

V&D gebruikt onder andere de module ColorTime. Met deze module, onderdeel van DesignTime, heeft de kledingdivisie optimale controle over kleurgebruik in nieuwe kledingontwerpen en worden de exacte prints en kleuren vastgelegd. Voor het efficiënt ontwerpen van geweven textiel gebruikt de kledingdivisie de module WeaveTime. Dit geavanceerde en gebruikersvriendelijke programma omvat alle mogelijke weefmethodes. Ontwerpers kunnen hiermee eigen ruit- en streepdessins ontwerpen en ontwikkelen.

Verder werkt V&D met standaard-templates binnen DesignTime, zodat alle ontwerpers met dezelfde lay-outs werken. Dit vergroot de snelheid van communicatie naar productie doordat de output er hetzelfde uitziet en duidelijk is. De lay-out voor de output kan naar eigen wens ingedeeld worden.

V&D maakt veel gebruik van de bibliotheekfunctionaliteit (StyleTime) binnen Geac RunTime. Hierin kunnen ontwerpers complete tekeningen, materialen, designs, prints en andere ontwerpeigenschappen transparant opslaan. De software maakt het mogelijk ontwerpen om te zetten naar PDF-formaat en ze eenvoudig via e-mail te sturen, bijvoorbeeld naar de productiefaciliteiten in het Verre Oosten. Bovendien kunnen inkopers op basis van deze documenten gericht materialen inkopen.

"Geac RunTime is dé standaard voor het stroomlijnen van ontwerpprocessen", zegt Tinka Doorgeest, stylingcoördinator bij V&D. "De oplossing omvat een uitgebreide reeks tools die een efficiënter en snellere ontwikkeling van kledingcollecties mogelijk maakt. De oplossing ondersteunt het gehele proces: van eerste schetsen en storyboards tot en met de uiteindelijke gedetailleerde technische ontwerpen. De gebruikersvriendelijkheid van RunTime heeft verschillende winkelformules doen besluiten deze oplossing voor ontwerpprocessen te gaan inzetten. Dit geldt dus ook voor de V&D-kledingdivisie, waar momenteel 18 ontwerpers Geac RunTime gebruiken."

# # #

Over Geac
Geac (TSX: GAC en Nasdaq: GEAC) is een internationaal softwarebedrijf met oplossingen voor CFO's. De technologieproducten en -diensten van Geac helpen organisaties efficiënter te werken onder de druk van toenemende concurrentie en strengere reguleringen. Ook kunnen ze met deze oplossingen een passend antwoord ontwikkelen op de issues waarmee CFO's worden geconfronteerd. Daarnaast gebruiken honderden bedrijven in de mode- en schoenenbranche de Geac RunTime-oplossingen. Deze software ondersteunt de ontwerp- en preproductiefases van productieprocessen en beheer van productdata, en biedt functionaliteit voor CRM en sales force automation. Meer informatie is beschikbaar op www.geac.com.