Gemeente Katwijk

Parkeren in Katwijk: Uitbreiding vergunninghoudergebied

Katwijk, 14 juli 2005

Op 1 juli 2005 is het gebied waar alleen nog met een parkeervergunning de auto mag worden geparkeerd aanzienlijk uitgebreid. In de praktijk blijkt dat nog niet iedereen op de hoogte is van deze uitbreiding. Daarom volgen hieronder de straten waar men sinds kort ook een vergunning nodig heeft om te parkeren.

Noord Zuid
Sluisweg Ligusterstraat
Kaninefatenstraat Tijmstraat
Frankenstraat Kamperfoelieplein
Tubantenstraat Kamperfoeliestraat Saksenstraat Duinstraat
Cattenstraat Parklaan tot aan Duinstraat Friezenstraat
Hessenstraat
Romeinenstraat
Weth. F.E. Meerburg sr. kade
J. Tooropstraat
Rijnmond
Batavenstraat
Haven

Voor sommige straten, bijvoorbeeld. de Parklaan, geldt dat deze slechts voor een deel voor vergunninghouders is aangewezen. Andere straten, zoals de Weth. F.E. Meerburg sr. Kade, waren voor een deel al onderdeel van het betaald parkeren gebied en zijn nu helemaal voor vergunninghouders.
In de vergunninghoudergebieden mogen alleen bewoners die in het bezit zijn van de benodigde parkeervergunning hun auto parkeren. Ook bezoekers mogen, met behulp van de bezoekerskaart met een parkeerschijf, max. 4 uur lang hun auto in de directe omgeving parkeren van het adres waarvoor de vergunning is afgegeven. Overigens zijn de regels in deze gebieden zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week van toepassing.
Bewoners van de straten waar een parkeervergunning nodig is, krijgen overigens niet automatisch een vergunning thuis gestuurd. Zij moeten de parkeervergunning aanvragen op het gemeentehuis.

Uitbreiding van het betaald parkeren per 1 juli 2005 Op de Drieplassenweg moet u betaald parkeren per 1 juli. Bewoners in het bezit van een bewonersvergunning kunnen hier parkeren zonder geld in de parkeermeter te doen.

Met borden is aangegeven waar betaald parkeren of vergunninghoudersgebied begint en eindigt. Houd deze borden dus goed in de gaten!


---