Grafinet


LaCie breidt high-end LCD-serie uit met nieuw 19-inch scherm voor grafische professionals

LaCie breidt high-end LCD-serie uit met nieuw 19-inch scherm voor grafische professionals

* Nieuw 19-inch scherm in de 300-serie LCD-monitors.
* Kleurengamma van CRT-kwaliteit, 72% NTSC.
* 10-bits gammacorrectie voor vloeiende overgangen.
* Gebundeld met LaCie Blue Eye Pro-kalibratiesoftware voor PC/Mac.

Amsterdam, 13 juli 2005 - LaCie breidt de 300-serie high-end LCD-monitors uit met de 19-inch LaCie 319 Monitor. Deze monitor is ontworpen voor professionals in de grafische branche die een groot belang hechten aan een juiste kleurweergave. De specificaties van de LaCie 319 komen overeen met die van de 21-inch LaCie 321 LCD-monitor, die afgelopen najaar werd geïntroduceerd. De 319 is daarmee zeer geschikt voor grafisch ontwerpers, fotografen en drukwerkvoorbereiders. Alle monitors uit de 300-serie worden geleverd met de LaCie Blue Eye Pro-kalibratiesoftware, die speciaal voor deze monitors is ontwikkeld en de gebruiker eenvoudige één-klik-kalibratie op een Mac of PC biedt.

Op het S-IPS-scherm van de LaCie 319 Monitor wordt het gehele kleurenspectrum met grote zuiverheid en helderheid weergegeven. Dat is mogelijk dankzij de krachtige contrastverhouding van 600:1 en de indrukwekkende luminantie van 270 cd/m2. De LaCie 300-monitors maken gebruik van de meest geavanceerde TFT-technologie die op dit moment beschikbaar is, in combinatie met achtergrondverlichting van topkwaliteit. Hierdoor bieden deze flatscreenmonitors een kleurengamma dat normaal is voorbehouden aan CRT-schermen. Het brede gamma van weergegeven kleuren is ruim 72% van het standaardgamma voor NTSC-video (National Television System Committee) en 100% van het EBU-gamma (European Broadcasting Union).

Via 10-bits gammacorrectie bieden de monitors van de LaCie 300-series gammabesturing van het fijnste kaliber. Hierdoor zijn vloeiende kleurgradiënten mogelijk die het best waarneembaar zijn in beeldvlakken zoals huidtinten of zwart-witbeelden met grijstinten. De ruime gezichtshoeken van 178° in alle richtingen voorkomen grijswaardeninversie of contrastverlies vanuit alle mogelijke punten. Op de monitor kan eenvoudig een A4-pagina in 1:1-formaat, zowel staand als liggend, worden weergegeven.

De monitor is in hoogte verstelbaar en kan worden gekanteld en gedraaid, wat resulteert in een maximale ergonomische flexibiliteit. Ook is de liggende modus eenvoudig met 90° aan te passen voor weergave in staande modus. Bij veeleisende taken op het vlak van kleurgebruik, zoals het bijwerken van foto's en het vervaardigen van drukproeven op het scherm, zorgt de bijgeleverde kap ervoor dat externe verlichtingsomstandigheden en omringende lichtbronnen de intrinsieke kleuren van het document niet beïnvloeden. De schitteringwerende kap is voorzien van een intrekbare haak die de installatie en plaatsing van een colorimeter vergemakkelijkt.

Kenmerken

* Geavanceerd S-IPS 19-inch TFT-scherm

* Max. resolutie: 1280 x 1024 (SXGA)

* Grote gezichtshoeken van 178°

* Uitstekende contrastverhouding van 600:1
* Krachtige luminantie van 270 cd/m2

* Kleurversterkende kap

* Blue Eye Pro-kalibratiesoftware

Verkrijgbaarheid:
De LaCie 319 Monitor is vanaf eind juli 2005 wereldwijd te koop voor de adviesprijs van EUR 999. De garantietermijn in Europa is drie jaar (directe vervanging vóór afhandeling van de garantieclaim). Deze monitor wordt geleverd met een kap voor optimaal zicht en met LaCie Blue Eye Pro-color-kalibratiesoftware. Desgewenst is via LaCie een Blue Eye-colorimeter verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10540.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.