Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht 14-07-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Shetland ponys gestolen

OVERBERG In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee Shetland ponys gestolen op de Dwarsweg. De Shetland ponys werden tussen 00.00 uur en 07.00 uur ontvreemd. Het gaat om een donkerbruine pony, een merry van ongeveer 4 jaar oud en een schofthoogte van ongeveer 85 cm. Hij heeft geen vlekken, met uitzondering van zijn linkerbil, daar zit een klein wit vlekje.

De tweede pony betreft ook een Shetland pony. Deze is heel lichtgeel van kleur met witte manen en een witte staart. Hij heeft geen vlekken. De schofthoogte is eveneens ongeveer 85 cm.

De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal en naar mensen die weten waar de ponys nu zijn. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Heuvelrug, via: 0900-8844.

Man aangehouden

VEENENDAAL Op woensdagmiddag is een 67-jarige man uit Hantum aangehouden voor het vernielen van een handcomputer van een medewerker van de parkeerpolitie.

Omstreeks 15.00 uur wilde een medewerker van de parkeerpolitie op de J.G. Sandbrinkstraat een bekeuring uitdelen. Een 67-jarige man uit Hantum was het hier niet mee eens en vernielde de handcomputer van de medewerker. Hij werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Veel te diep in glaasje gekeken

VEENENDAAL Op woensdagavond is een 50-jarige automobilist uit Veenendaal aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 23.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een automobilist veel had gedronken en toch in zijn auto stapte. Op de Ebbenhorst zagen agenten de man rijden en gaven hem een stopteken. De blaastest gaf aan dat de 50-jarige man inderdaad teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 1110 ug/l uit. Dit is 5 keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs in ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Teveel op

VEENENDAAL In de nacht van woensdag op donderdag is een 24-jarige automobilist uit Veenendaal aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.10 uur werd hij gecontroleerd op de Buurtlaan-Oost. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 430 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal fiets

VEENENDAAL Op woensdagochtend is een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden voor poging van een fietsendiefstal.

Omstreeks 11.55 uur zag een 58-jarige vrouw op de Gildetrom dat een man haar fiets stal. Toen zij hierop naar buiten rende met haar collegas gaf de man de fiets terug en vluchtte weg. De gealarmeerde politie trof de man aan op de kruising De Schans/Rondweg-west. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.