Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 14 juli 2005

Politie maakt einde aan dealpraktijken in Tilburg Zuid

TILBURG Met de aanhoudingen van een 25-jaruge man uit Tilburg en een 16-jarige meisje uit deze stad hoopt de politie een einde te hebben gemaakt aan de dealpraktijken van deze verdachten. Bij de wijkagenten van Tilburg Zuid waren verschillende klachten over dit dealen binnengekomen. Het dealen gebeurde vanuit de woning van de 25-jarige man aan de Houtvesterijstraat, maar ook bewoners in de omgeving van het Pater van den Elsenplein hadden hiervan veel last. Op dinsdag 12 juli werden de twee verdachten aangehouden en werd er in de woning van de verdachte door de rechter commissaris een doorzoeking gehouden. Hierbij zijn 402 gram cocaïne en amfetamine aangetroffen en in beslag genomen. Verder trof de politie in de woning 3090 euro aan. Ook een flatscreen televisie die in de woning werd aangetroffen is in beslag genomen. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld en worden op vrijdag 15 juli as. voor de officier van justitie en de rechter-commissaris in Breda geleid.

Politie controleert in blauwe zone

HILVARENBEEK De politie heeft gistermiddag een controle gehouden op het parkeergedrag in de Doelenstraat, het Vrijthof en de Kapittelstraat. In deze straten is een blauwe zone. Er werden gisteren acht bekeuringen uitgeschreven aan foutparkeerders.

Agenten houden agressieve badgast aan

TILBURG In het zwembad Stappegoor aan de Stappegoorweg in Tilburg hebben agenten gistermiddag om tien voor vier een 15-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Door personeel van het zwembad werd de jongen aangesproken op zijn afwijkend gedrag. Hij liet een blikje frisdrank vallen en schopte daar vervolgens tegen, waardoor de hal van het zwembad vies werd. Als personeel vraagt om de rommel op te ruimen, wordt de jongen agressief en bedreigt hij zwembadpersoneel met de dood. De politie heeft van de bedreiging een aangifte opgenomen.

Agenten halen dronken bromfietser van de weg

TILBURG Aan de Brucknerlaan in Tilburg hebben agenten gistermiddag om kwart voor vier een 55-jarige man uit deze stad aangehouden. Agenten zagen de man met zijn bromfiets over een trottoir rijden. Verder zagen ze dat de man de kinband van zijn helm niet gebruikte. Bij staande houding blijkt alcohol gebruik. In het politiebureau blies de man 1.20 promille. Dit leverde de Tilburger een rijverbod van vijf uur op. De politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Gisteravond rond de klok van acht uur hebben agenten aan de Ringbaan Zuid in Tilburg een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat bij onderzoek bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man bijna 2.20 promille. Dit hoge alcoholpromillage leidde ertoe dat de agenten het rijbewijs van de man hebben ingevorderd. Verder kreeg de Tilburger een rijverbod van 12 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken vrouw op na belediging parkeercontroleur

OISTERWIJK Aan de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk hebben agenten gistermiddag om tien over halfzes een 29-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden. De vrouw beledigde een 54-jarige vrouw, die als parkeercontroleur aan het werk was. Na het politieonderzoek is de vrouw met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Agenten pakken bromfietsdief

TILBURG Op het de Oude Hilvarenbeekseweg in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van acht uur, een 18-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot diefstal van een bromfiets uit de fietsenstalling van het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Gisteravond rond kwart voor acht kreeg de politie de melding dat drie knapen zich verdacht ophielden bij een bromfiets in de fietsenstalling. Beveiligingspersoneel van het ziekenhuis hield het trio in de gaten. Ondanks dit toezicht probeerde het drietal toch een bromfiets weg te nemen. Een van hen kon door de politie worden aangehouden.

Man heeft nog 55 dagen celstraf open staan

TILBURG Aan het Wilhelminapark in Tilburg hebben agenten gisteravond om negen uur een 26-jarige man uit Groningen opgepakt. De man stond gesignaleerd omdat hij nog 55 dagen celstraf open had staan. Hij is ingesloten.

Politie treedt op tegen samenscholingsverbod Verdiplein

TILBURG Vannacht omstreeks kwart voor twee hebben agenten aan het Verdiplein in Tilburg twee mannen uit Tilburg (22 jaar oud) aangehouden. Tijdens hun surveillance ontdekte agenten aan het Verdiplein een grote groep jeugd van rond de dertig personen. Voor het Verdiplein heeft de gemeente Tilburg een samenscholingsverbod afgekondigd. Bij het zien van de politie rent de groep in allerlei richtingen uiteen. De twee aangehouden mannen voldeden niet aan een bevel of vordering en bovendien had één van hen geen identiteitsbewijs bij zich.

Politie pakt mannen op na huiselijk geweld

TILBURG Aan de Doesburgstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond, even na tien uur, een 47-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 27-jarige vriendin. Die werd door haar vriend aan de haren naar boven getrokken en verder kreeg de vrouw een kopstoot. De politie stelt een nader onderzoek in en heeft gisteravond van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen.

TILBURG Vannacht om halfvier hebben agenten aan de Thorbeckestraat in Tilburg een 36-jarige man uit deze stad aangehouden. Rond kwart over drie kreeg de politie de melding dat er problemen waren tussen de later aangehouden verdachte en zijn 22-jarige vriendin, waarbij werd gemeld dat er bij dit conflict een mes te pas kwam. Het botert al langere tijd niet goed tussen beiden. De man is ingesloten en de politie heeft van de vrouw vannacht een uitgebreide aangifte opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Trimmers hebben last van agressieve struisvogel

TILBURG Bij de politie van Tilburg zijn gistermiddag, tussen halfvier en kwart over vier, twee meldingen binnen gekomen over een agressieve struisvogel die op de Siptenpad en de Keistoep in Tilburg twee joggers op een agressieve manier achterna zat. Bij de tweede melding troffen gealarmeerde agenten op het zandpad van het Siptenpad een struisvogel aan. Bij nader onderzoek blijkt de struisvogel al sinds zaterdag 9 juli los rond te lopen in deze omgeving waar ook vakantiehuisjes staan. De eigenaar gaat er voor zorgdragen dat de struisvogel weer in een veilige omgeving wordt opgeborgen.

Auteur: Carel Bouman