Ingezonden persbericht


Persbericht

ROC VAN TWENTE ALS EERSTE ONDERWIJSINSTELLING TER WERELD AAN DE SLAG MET PEOPLESOFT CAMPUS SOLUTIONS 8.9

Alle docent- en studentgegevens nu eenvoudig beschikbaar via een centrale selfservice-portal

De Meern, 14 juli 2005 - Oracle maakt bekend dat het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) van Twente de nieuwste versie van PeopleSoft Campus Solutions in gebruik heeft genomen. Met Campus Solutions 8.9, software die speciaal ontwikkeld is voor Nederlandse onderwijsinstellingen, beschikt het ROC over een volledig geautomatiseerde studentenadministratie die voldoet aan eisen vanuit het Ministerie van Onderwijs en de studenten van alle gemakken voorziet.

Binnen het ROC van Twente is naast PeopleSoft Campus Solutions 8.9 ook PeopleSoft 8.9 HRMS geïmplementeerd. Door de inzet van deze softwarepakketten kan de onderwijsinstelling alle belanghebbenden, waaronder studenten, docenten en management op elk gewenst moment direct van essentiële informatie voorzien. Gegevens over aanwezigheid, beoordelingen en voortgang van de studenten zijn inzichtelijk, alsook de volledige administratie van het onderwijzend en facilitair personeel. Zo wordt tevens beantwoord aan de verscherpte eisen van het Ministerie van Onderwijs ten aanzien van rapportage, die nodig is voor het verkrijgen van financiële middelen.

Tegelijkertijd is PeopleSoft Enterprise Portal 8.9 in gebruik genomen. Binnen deze webomgeving hebben alle gebruikers direct toegang tot de applicaties die ze nodig hebben en kunnen ze zelf informatie opzoeken en contactgegevens updaten. De portal biedt het ROC bovendien de mogelijkheid als onderwijsinstelling actief te innoveren met bijvoorbeeld elektronisch toetsen en probleem- en projectgestuurd onderwijs. En de contacten met het bedrijfsleven worden door de portal geïntensifieerd, zodat het onderwijs nog toekomstgerichter is.

"Via de portal voeren onze docenten nu direct zelf de cijfers in na een toets en de studenten ontvangen hun cijfers vervolgens direct via e-mail of SMS", aldus Okko Huising, CIO van het ROC van Twente. "Het enthousiasme dat de studenten al getoond hebben over deze selfservice heeft ook bij de docenten de motivatie om het systeem te gebruiken gestimuleerd en dat is uiteraard een belangrijke succesfactor geweest in dit verandertraject."

De drie nieuwe softwaresystemen zijn binnen het bijzonder korte tijdsbestek van zes maanden in gebruik genomen. Zeker gezien het feit dat het ROC van Twente ontstaan is uit een fusie van ROC Twente Plus en ROC-Oost-Nederland, waarbij een veelheid aan informatie geïntegreerd moest worden, is de snelle implementatie een uitzonderlijke prestatie.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.