Provincie Zuid-Holland

Veel belangstelling vacature burgemeester Noordwijkerhout

Op de vacature van burgemeester van Noordwijkerhout, een gemeente met ruim 15.000 inwoners in de Duin- en Bollenstreek, hebben achtentwintig kandidaten gesolliciteerd bij de Commissaris van de Koningin. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting eind dit jaar in functie treden.

De sollicitanten - eenentwintig mannen en zeven vrouwen - variëren in de leeftijd van 40 tot 58 jaar. Veertien van hen zijn lid van de VVD, vijf zijn van het CDA, vijf van D66, drie van de PvdA en één is lid van een lokale partij. Veertien kandidaten zijn wethouder in een gemeente, of hebben deze functie eerder vervuld. Onder de sollicitanten bevindt zich één burgemeester.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland , de heer J. Franssen, zal in de komende weken gesprekken voeren met de sollicitanten. Vervolgens legt hij een selectie van de meest geschikte kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Noordwijkerhout. Deze commissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting in oktober 2005 twee kandidaten voordragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het burgemeestersambt van Noordwijkerhout werd per 19 mei 2005 vacant door het vertrek van de heer J.M.M. Polman, die op die datum aantrad als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom. Sinds 19 mei 2005 wordt de functie waargenomen door mevrouw I. Günther.

Bron: afdeling Communicatie