Politie Zuid-Holland-Zuid

14/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

14-07-2005 - Persberichten District I

VLIEGTUIG
DORDRECHT De dienst Luchtvaart van het Korps Landelijke Politiediensten stelt een onderzoek in naar meldingen over een vliegtuig. Op woensdagavond 13 juli 2005 kwamen vanaf 19.25 uur meldingen binnen dat er boven Dordrecht een vliegtuig laag overvloog. Het ging vermoedelijk om een tweemotorig toestel met vier tot zes ramen aan de zijkant. Het vliegtuig vloog waarschijnlijk vanuit de Papendrechtse kant Dordrecht over. De dienst Luchtvaart probeert de identiteit van het vliegtuig te achterhalen en dan te kijken of het toestel te laag vloog. Mensen die informatie hebben kunnen dit doorgeven aan de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VERVALSEN
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 13 juli een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man wordt verdacht van het vervalsen van creditcards. De verdachte zou gegevens van creditcards hebben gekopieerd en dit aan derden hebben doorgespeeld. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

GESTOLEN
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 13 juli twee jongens van 16 en 18 jaar uit Dordrecht aangehouden bij een benzinestation op de Karel Doormanweg. De 16-jarige had de scooter van zijn neef de 18-jarige geleend en ging tanken bij het benzinestation. Daar trof hij een onbekende man die hem beetpakte en claimde dat de scooter van zijn tante was. De man, een 17-jarige Dordtenaar, hield de jongen net zo lang vast tot de politie kwam. De neef, de 18-jarige kwam ook. Uit onderzoek bleek inderdaad dat de scooter is gestolen. Of het voertuig van de tante is, moet nog blijken. De 16 en 18-jarige werden aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld. De scooter blijft op het politiebureau.

BOOS
DORDRECHT Een bekeuring voor fout parkeren op de Marienbornstraat heeft woensdagavond 13 juli geleid tot de aanhouding van een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De man was zo boos over een bekeuring dat hij de parkeerwachters begon te beledigen en later te bedreigen. Dit deed hij met zeer luide stem. De man werd aangehouden. Op het bureau bekende hij zijn misstap. Hij is na verhoor heengezonden.

MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 14 juli een 59-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. Het slachtoffer deed aangifte op het bureau en gaf daarbij aan dat zij diverse malen een kopstoot van haar man heeft gehad en/of is geslagen. De politie hield de man aan en sloot hem in. Hij zal nader worden gehoord over de mishandeling.

DUUR RITJE
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Frankrijk is net na middernacht op 14 juli aangehouden op de A16. Agenten zagen de automobilist met een noodgang over de A16 rijden. De automobilist was amper bij te houden. De teller liep op tot 170 kilometer per uur. Na correctie kwam de werkelijke snelheid op 147 kilometer per uur. De bestuurder ging vrijwillig mee naar het bureau en betaalde een bekeuring van 500 euro.