1e persbericht van donderdag 14 juli 2005

Eindhoven 14-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken vrouw betrokken bij verkeersongeval

De politie heeft woensdagavond rond 23.30 uur op de Marathonloop een 26-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. Ze was betrokken bij een verkeersongeval waarbij ze met haar snorfiets werd aangereden door een automobilist die van de Marathonloop de Estafettelaan inreed. De vrouw kwam ten val maar raakte niet gewond. Ze bleek dronken te zijn. De politie stelde bij haar een alcoholpromillage van 1,7 vast. De snorfiets van de vrouw bleek geen verlichting te hebben en het voertuig was niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal tegen de vrouw op.

Eindhoven: Diefstal auto

Woensdagavond is op de Urkhovenseweg een rode Suzuki Alto met het kenteken SR-60-GZ gestolen.

Helmond: Vrouw lastig gevallen

Op de Bakelsedijk is donderdag rond 2.00 uur een 27-jarige vrouw uit Helmond lastig gevallen door een nog onbekende man. De vrouw was te voet op weg naar huis. Onderweg kwam een man haar achterna. In eerste instantie begon hij de vrouw mondeling lastig te vallen. Ter hoogte van de kruising met de Wethouder van Wellaan begon de dader de vrouw te betasten. De vrouw wist aan de man te ontkomen en vroeg daarna hulp aan bewoners die op dat moment nog buiten waren. De dader was ongeveer 35 jaar oud. Hij droeg een bordeauxrood T-shirt en een spijkerbroek. Hij had donker sluik haar dat in een "matje" werd gedragen. De man sprak gebrekkig Nederlands.

Veldhoven: Insluiper steelt gouden halsketting

Woensdagvond heeft een insluiper kans gezien binnen te dringen in een woning aan de Ringoven in Veldhoven. De bewoonster had haar slaapkamerraam aan de achterkant van haar appartement open laten staan. Een insluiper is via dat raam de woning binnengedrongen zonder dat de bewoonster dat merkte. De dief nam een sieradenkistje mee dat die avond nog werd teruggevonden in de nabijheid van het appartement. Uit het kistje was een gouden halsketting gestolen.

Veldhoven: Man beroofd van portemonnee en gsm

Een 22-jarige Veldhovenaar is donderdag rond 1.00 uur op de Sterrenlaan beroofd van zijn portemonnee met 25 euro en zijn gsm. De man fietste over de Sterrenlaan toen er een jongen naar hem toe kwam gelopen. De jongen trapte het slachtoffer van de fiets en eiste in eerste instantie zijn gsm. Nadat het slachtoffer zijn gsm had afgegeven probeerde hij weg te komen maar werd door de dader voor de tweede maal van zijn fiets getrapt. Nu eiste de dader ook zijn portemonnee. Bij de dader stonden inmiddels nog drie jongens. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee had afgegeven vluchtte het groepje richting Oortlaan.

Lierop: Twee mannen aangehouden na mishandeling

De politie heeft woensdagavond rond 20.00 uur twee mannen aangehouden op de Philipsweg in Lierop. De twee worden verdacht van mishandeling van een 30-jarige man uit Best. Zij hadden het slachtoffer geslagen en geschopt nadat ze met elkaar ruzie kregen. Tegen de twee is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Man opgepakt voor vernielingen

Donderdag rond 1.30 uur is op de Buivensedreef in Eersel een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beveiligingspersoneel constateerde dat er een gat in het hekwerk geknipt was en dat er een slagboom was losgemaakt. Er werd een auto aangetroffen. De politie besloot daarop een hond in te zetten die de 30-jarige Eindhovenaar op het strand aantrof. De man was daar met vermoedelijk nog twee andere mannen. Zij zijn ontkomen. De Eindhovenaar is de cel ingegaan, omdat hij verdacht wordt van de vernielingen.