Gemeente Alkmaar


Meer rode fietspaden langs Nieuwe Schermerweg

Alkmaar, 13 juli 2005

De nieuwe rood geasfalteerde fietspaden die zijn aangelegd langs de Nieuwe Schermerweg, tijdens de werkzaamheden voor Bus-on-Line, zijn zo veel comfortabeler en veiliger voor fietsers geworden, dat ook de fietspaden tussen de Rijnstraat en de Westerstraat worden opgeknapt tot dit niveau en het rode asfalt krijgen.

Daarvoor is de Nieuwe Schermerweg tussen de Rijnstraat en Westerstraat voor alle verkeer geheel afgesloten. De werkzaamheden zijn 27 juli 2005 afgerond. Omdat de weg helemaal is afgesloten, kunnen de fietspaden aan beide kanten van de weg tegelijkertijd worden aangepakt; veilig en snel.

Al het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Edisonweg. Ook fietsers en busverbindingen van Connexxion zullen over de Edisonweg moeten rijden. De omleidingroutes worden met borden aangegeven. Alle straten en wijken in Oudorp zijn tijdens de werkzaamheden via de omleidingroutes gewoon bereikbaar.

Enkele bushaltes worden tijdens de werkzaamheden verplaatst. De bushalte aan de Nieuwe Schermerweg bij de Rijnstraat (stad uit) komt bij de hoek Nieuwe Schermerweg / Edisonweg bij de infohaven. De bushalte aan de Nieuwe Schermerweg bij de Westerstraat (stad in) komt op de hoek Nieuwe Schermerweg / Edisonweg bij de fa. Rolff. De omleidingen hebben geen gevolg voor de buslijnen 10 en 155 door de Oudorperpolder.

Zodra de Nieuwe Schermerweg weer voor alle verkeer open is, worden de fietspaden langs de Edisonweg voorzien van rood asfalt. Deze werkzaamheden duren van 8 tot 27 augustus 2005. Naar verwachting is de overlast voor het verkeer hierbij minimaal.

14 juli 2005