AutoRai

Print

Opel Astra in nieuwe verschijningsvormen

(14-7-2005)
Vanaf heden is de Opel Astra verkrijgbaar in een aantal nieuwe verschijningsvormen. Allereerst zal er een aantal nieuwe motoren worden geïntroduceerd voor de Astra-familie.
De 90 pk-sterke 1.3 CDTi, die onlangs werd verkozen tot âEngine of the Yearâ in de klasse van 1.0 tot 1.4 liter, wordt behalve in de Astra GTC nu ook leverbaar in de vijfdeurs Astra en de Astra Stationwagon. Deze state-of-the-art dieselmotor wordt gekenmerkt door de laatste generatie common-rail technologie met multiple injectie en een turbocompressor met variabele geometrie. De 1.3 CDTi wordt standaard gekoppeld aan een zesversnellingsbak. De vijfdeurs Astra 1.3 CDTi en de GTC 1.3 CDTi worden tevens leverbaar met een Easytronic-versnellingsbak.

De 1.9 CDTi-motor met 100 pk wordt geïntroduceerd in de nieuwe Opel Zafira, maar zal op korte termijn (start produktie oktober 2005) ook leverbaar worden in alle Astra-varianten. Deze motor vervangt de 1.7 CDTi met 100 pk, heeft een maximum koppel van 260 Nm en wordt standaard gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Daarnaast zal de 120 pk-versie van de 1.9 CDTi leverbaar worden met een zestraps automatische transmissie.

Qua uiterlijk is de gehele Astra-familie voortaan herkenbaar aan de chromen grille, die tot op heden was voorbehouden aan de Elegance- en Cosmo-uitvoeringen. Tevens is er een aantal nieuwe carrosseriekleuren en bekledingsstoffen toegevoegd aan het gamma. De Enjoy-uitvoering is vanaf heden standaard voorzien van 16 inch design velgen.

Voor de klant die nog meer exclusiviteit zoekt, biedt het OPC Line pakket uitkomst. Zowel de vijfdeurs Astra, als de GTC en de Astra Stationwagon zijn leverbaar met dit sportieve pakket, dat bestaat uit een subtiele spoiler onder de voorbumper, een spoiler onder de achterbumper, zijskirts en een dakspoiler boven de achterruit. Deze delen worden in de fabriek gespoten en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van Opel. De meerprijs voor het OPC Line pakket bedraagt 1.250 euro. Nieuwe opties als lichtmetalen velgen in 17 en 18 inch en Recaro sportstoelen onderstrepen het dynamische karakter van de Astra-familie.

Astra Edition
Nieuw is de op de Enjoy-uitvoering gebaseerde Astra Edition, standaard voorzien van een Radio/CD-speler CD30 met bediening op het stuurwiel, boordcomputer, cruise control, middenarmsteun vóór, zesvoudig verstelbare bestuurdersstoel met lendensteun en beschermstrips op de zijkant in carrosseriekleur. De Astra Edition is onder meer verkrijgbaar in de nieuwe carrosseriekleur Metro. Deze kleur is exclusief beschikbaar voor de Astra Edition. De meerprijs voor de Astra Edition ten opzichte van de Astra Enjoy bedraagt slechts 350 euro.