Gemeente Dongen


Stichting Welzijn Ouderen Dongen ondertekent eerste prestatiecontract 14-07-2005

De Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD) is de eerste instelling die met de gemeente een prestatiecontract heeft ondertekend voor wat betreft de subsidieverstrekking. In deze opdrachtverlening Beleidsgestuurde Contractfinanciering zijn afspraken gemaakt over de levering van diensten enerzijds en het verstrekken van subsidie anderzijds voor de komende vier jaar. Wethouder Panis gaf tijdens de ondertekeningbijeenkomst zijn complimenten voor de wijze waarop de SWOD haar steentje had bijgedragen aan de totstandkoming van het contract. Het is de bedoeling dat met alle instellingen die budgetsubsidie ontvangen een dergelijk contract wordt aangegaan.

Eén van de belangrijkste doelen van deze manier van contractfinanciering is om helderheid te geven over voor welke diensten nu precies welke budgetsubsidie verstrekt wordt. De overeenkomst beschrijft de producten die de stichting levert, met daaraan gekoppeld prestatie-eenheden en teleenheden, kwaliteitseisen en leveringsvoorwaarden. Daar tegenover staat de subsidie die de gemeente beschikbaar stelt voor dit doel. Bovendien wordt de relatie gelegd met het sociaal cultureel werk voor en door ouderen. Het gaat hierbij om een manier van subsidiëren voor grotere instellingen die een budgetsubsidie ontvangen en die de gemeente in staat stelt beter te sturen op de resultaten. Het uitgangspunt van beleidsgestuurde contractfinanciering is opgenomen in het subsidieprogramma 2005 2008.
Een dergelijk contract vergt de nodige inspanningen van de gemeente, maar zeer zeker ook van de instelling.

Garantie
Ook de voorzitter van de Stichting was blij met het contract. Volgens hem garandeert deze manier van afspraken maken dat ouderen de komende vier jaar van de diensten van de Stichting Welzijn Ouderen Dongen gebruik kunnen maken.