Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 28

Waterweg dicht voor auto's

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de Waterweg in Hierden af te sluiten voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer van de aanliggende (agrarische) percelen.

Aanleiding is enerzijds het sluipverkeer via de route Munnekesteeg en Waterweg en anderzijds de voorgenomen aanleg van een fietspad langs het Veluwemeer. De gemeente Nunspeet zal dezelfde maatregel treffen op de Munnekesteeg, in het verlengde van de Waterweg. De afsluiting voor doorgaand autoverkeer wordt vooralsnog aangegeven met bebording.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot en met 25 augustus kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Inlichtingen: afd. Verkeer, tel. 411 314.

Vaste regels voor vrijstelling art. 19.3 WRO

Burgemeester en wethouders hebben op 5 juli 2005 beleidsregels vastgesteld voor de toepassing van de vrijstellingsbevoegdheid van artikel 19 lid 3 WRO. Dit is een bevoegdheid om vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onder meer (kleinere) bouwplannen. In de beleidsregels is beschreven in welke situaties vrijstelling van het bestemmingsplan wordt verleend. De bevoegdheid om vrijstelling te verlenen of te weigeren voor een bepaald gebruik conform deze beleidsregels is gemandateerd aan het afdelingshoofd Bouwzaken.

De beleidsregels hebben gedurende vier weken voor inspraak ter inzage gelegen. Er zijn geen reacties binnengekomen. De beleidsregels treden daags na deze publicatie in werking en liggen ter inzage in de stadswinkel. Er is geen mogelijkheid om bezwaar of beroep in te dienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel 411352.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunningen verleend voor: - Leuvenumseweg 7: 8 Amerikaanse eiken, 2 grove dennen - Woudstee 126: 12 sparren, 2 grove dennen en 1 Amerikaanse eik

Deze besluiten liggen voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 25 augustus kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 142.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Beneluxlaan 186: hekwerk - Engelserf 19: uitbreiden woning - Voorste Wei 77: garage - Parallelweg 12: dakkapel en uitbreiden berging - Marnixstraat 3: dakkapel

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Einsteinstraat 5: silo - Daltonstraat 24: tijdelijke kantoorvoorziening

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Zuiderzeestraatweg 102/102a: opstallen - Plantage 14: pand

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411352.

Nieuwe bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Zeestraat 63: duivenhok - Meerkoetmeen 22: dakkapel - Van Lennepstraat 14: erker - Diepegracht 9: garage
- Goosenskamp 13: overkapping

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:

Ter inzage van 14 t/m 28 juli: - Eisenhowerlaan 13: uitbreiden woning - De Ruyterlaan 24: uitbreiden woning

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via tel. 411352.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250.

Milieuvergunning Paasloweg/Beekhuizerweg

De gemeente heeft een milieuvergunning verleend aan Gebroeders Van der Horst, Beekhuizerweg 1 en Paasloweg 1 t/m 3 voor een kalver- en pluimveehouderij.

De vergunning kan tot en met 25 augustus worden ingezien in de Stadswinkel in het stadhuis, op verzoek ook buiten kantooruren. Tot en met die datum staat beroep tegen deze besluiten open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, echter uitsluitend voor diegenen die ook tegen de ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht of aan wie niet kan worden verweten geen eerdere bedenkingen te hebben ingebracht. Daarbij kan aan de voorzitter van deze afdeling worden verzocht om schorsing of een voorlopige voorziening tegen het van kracht worden van de vergunning.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411398.